Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΚΟΜΨΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΑ ΣΦΑΓΗ: «Η λύση αυτή, μαζί με το περίφημο "κούρεμα", θα περιλαμβάνει "αναγκαίες και επώδυνες δομικές μεταρρυθμίσεις". Είναι μια κομψή περιγραφή των νέων θυσιών που θα απαιτηθούν (...) Και μπορεί η κ. Μέρκελ να εξέφρασε το "σεβασμό" της για τις ελληνικές θυσίες - και οι Γερμανοί βουλευτές να χειροκρότησαν αυτό το σημείο της ομιλίας της - αλλά αυτό δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα. Ούτε για την Ελλάδα ούτε για τις άλλες χώρες που μπορεί να ακολουθήσουν - και κάτι έχουν ήδη καταλάβει στην Ιταλία» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ: «Βλέπουμε μόνο την πρώτη πράξη ενός έργου το οποίο μόλις αρχίζει. Από σήμερα όλα θα είναι διαφορετικά σε όλους τους τομείς και τις εκφάνσεις της ζωής μας (...) Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να ζούμε με ό,τι παράγουμε, να αναπροσαρμόσουμε τις απαιτήσεις μας στα επίπεδα των παραγωγικών μας δυνατοτήτων (...) Η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική. Και αυτή η νέα, εθνικών διαστάσεων προσπάθεια, δεν μπορεί να υλοποιηθεί με μαξιμαλιστικά αιτήματα των συνδικάτων, με επιχειρήσεις εξαρτημένες από το κράτος, με ένα "κρατικοποιημένο" πολιτικό σύστημα. Από σήμερα πρέπει να αλλάξουμε όλοι!» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ: «Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα δεν είναι η αναδιάταξη των υφιστάμενων δυνάμεων, αλλά κάτι διαφορετικό, τολμηρό, καινοτόμο (...) Εχουμε ανάγκη από ηγέτες αυτοδημιούργητους, που δεν προέρχονται από φθαρμένα τζάκια (...) Υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες προσωπικότητες που έχουν παράξει έργο στους τομείς δραστηριότητάς τους, αλλά και ικανά στελέχη των σημερινών κομμάτων που διστάζουν. Τώρα που καταρρέει το παλαιό, οι υγιείς δυνάμεις της χώρας έχουν την υποχρέωση να βγουν μπροστά, να διασχίσουν πλασματικές περιχαρακώσεις και να οικοδομήσουν το καινούργιο» (ο Αθ. Ελλις στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ