Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Θυσία εργαζόμενοι για τα κέρδη του κεφαλαίου

Οι ευθύνες της τουρκικής κυβέρνησης και των κρατικών αρχών που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για την κερδοσκοπία του κεφαλαίου, υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση της ΠΣΟ, που υπογράφεται από τον γγ της Οργάνωσης Γιώργο Μαυρίκο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους πληγέντες του σεισμού στο Βαν. Σημειώνεται:

«Η ΠΣΟ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στο λαό της Τουρκίας, ο οποίος χτυπήθηκε από το σεισμό 7,2 Ρίχτερ στο Βαν και το Ερτζίζ.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τα θύματα αυτής της τραγωδίας και την αγανάκτησή μας, διότι για μια ακόμη φορά αυτοί που χτυπήθηκαν ήταν τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές, αφού το σύνολο των κατεστραμμένων σπιτιών δεν είναι ασφαλή και αποτελούν κακές κατασκευές. Θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για να κερδίσουν περισσότερα με παντελή έλλειψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι εντείνουν τον αγώνα τους για την προστασία των οικογενειών τους, προκειμένου να σταματήσουν να πληρώνουν το βαρύ φόρο αίματος σε καταστροφές από φυσικά αίτια και να ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες τους, όπως η προστασία από σεισμούς και πλημμύρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ