Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κλιμάκωση της καταστολής

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ακόμη βετεράνος του πολέμου που συμμετείχε στις διαδηλώσεις και τη γενική απεργία της προηγούμενης βδομάδας, στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας, κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή του αποκαλούμενου κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ».

Ο βετεράνος Κεϊβάν Σαμπεγί είναι ο δεύτερος Αμερικανός πρώην στρατιωτικός μετά τον Σκοτ Ολσεν, που τραυματίστηκε σοβαρά στις επιχειρήσεις καταστολής της αστυνομίας στο Οκλαντ. Η οργάνωση «Βετεράνοι του Ιράκ Εναντίον του Πολέμου» (Iraq Veterans Against the War) ανέφερε πως ο Σαμπεγί συνελήφθη στο κέντρο του Οκλαντ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί αντίστασης κατά της αρχής και παραμονής του σε χώρο όπου εξελίσσονταν επεισόδια, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες χτυπήθηκε ανελέητα από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία και ρήξη σπλήνας.

Στο μεταξύ, το κύμα καταστολής των διαδηλώσεων συνεχίζεται. Στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον 15 διαδηλωτές συνελήφθησαν την Πέμπτη, μεταξύ αυτών και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ερευνητής και συγγραφέας, Κρις Χέτζες, ενώ ακόμη 20 συνελήφθησαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Φόλεϊ Παρκ ενάντια στην πολιτική του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Τέλος, 20 συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις στην Ατλάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ