Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
NΙΓΗΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις ισλαμιστών

AMΠΟΥΤΖΑ.--

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει κυριολεκτικά το μπαράζ βομβιστικών και άλλων ένοπλων επιθέσεων της ισλαμικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στη Νιγηρία καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο άλλοι 136 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις σε κτίρια της αστυνομίας, των ειδικών δυνάμεων του στρατού, σε χριστιανικούς ναούς ακόμη και τζαμιά στην πρωτεύουσα Νταματάρου της πολιτείας Γιόμπε.

Οι αρχές της πολιτείας Γιόμπε επέβαλαν ήδη απαγόρευση κυκλοφορίας από τη δύση ως την ανατολή του ήλιου, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περιπολούν σε κάθε κεντρικό δρόμο κάνοντας έρευνες σε περαστικούς. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και σε κεντρικές περιοχές της νιγηριανής πρωτεύουσας, Αμπούτζα, έπειτα από την προειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα ισλαμιστών σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα ξένων συμφερόντων (π.χ «Χίλτον», «Σέρατον» κ.ά.).

Ο Νιγηριανός Πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν προσπάθησε να υποβαθμίσει το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων δηλώνοντας ότι «κάθε χώρα έχει προβλήματα με την τρομοκρατία» και διαβεβαιώνοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε τις δικές μας προκλήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ