Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Επανεκλογή Ορτέγκα

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Ντανιέλ Ορτέγκα οδεύει προς τρίτη προεδρική θητεία αφού επανεκλέγεται, και μάλιστα πανηγυρικά, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής και του προέδρου της Ρομπέρτο Ρίβας, με καταμετρημένο το 15,09% ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης του Μετώπου Σαντινίστας-FSLN φέρεται να συγκεντρώνει το 63,7% των ψήφων. Επεται ο Φάμπιο Γαδέα, ο οποίος ηγείτο μίας συμμαχίας συντηρητικών (Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος - PLI) και πρώην Σαντινίστας με 25,52% και ακολουθούν ο πρώην πρόεδρος Αρνόλντο Αλεμάν, του Συνταγματικού Φιλελεύθερου Κόμματος - PLC με 7,1% ενώ ο Ενρίκε Κινιόνες υποψήφιος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας - ALN αποσπά το 0,2% των ψήφων.

Η ολική πολιτική επικράτηση του Ορτέγκα και του FSLN στη Συμμαχία «Ενωμένη Νικαράγουα θριαμβεύει» επιβεβαιώθηκε και είναι απόρροια των αλλεπάλληλων συμβιβασμών με τμήματα της αστικής τάξης αλλά και της εκκλησίας, ακόμη και με πρώην «Κόντρας», και της διαχειριστικής επιλογής όσον αφορά την οικονομία, πάντα στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ