Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ

MAΝΑΓΚΟΥΑ.--

Συνεχίζονται και διευρύνονται οι ταραχές με πρωταγωνιστές κατά κύριο λόγο τους οπαδούς του κύριου υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος (PLI), Φάμπιο Γκαδέα, που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής, που ανέδειξαν νικητή τον πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγκα και το Μέτωπο των Σαντινίστας στις γενικές εκλογές.

Οι ταραχές που ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην Κουσμάπα και στη Σιούνα, στην αυτόνομη περιοχή του Ατλαντικού (Ραάν) στα βόρεια της χώρας, έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και το επίκεντρό τους είναι πλέον η πρωτεύουσα Μανάγκουα. Ηδη 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Στους τραυματίες συγκαταλέγονται και 50 αστυνομικοί, μεταξύ αυτών δέκα πολύ σοβαρά, από «αληθινά πυρά», όπως ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φερνάντο Μπόρχε.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετατρέπεται στο καλύτερο πρόσχημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που παρενέβησαν άμεσα και ωμά με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας που έκανε λόγο «για παρατυπίες αλλά περιορισμένες που δεν αλλοιώνουν το αποτέλεσμα» και υιοθέτησε πλήρως τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ