Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ - ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Αίτημα για έρευνα του βομβαρδισμού προσφύγων

ΤΖΟΥΜΠΑ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Τη διενέργεια μίας ανεξάρτητης και αξιόπιστης έρευνας για τις συνθήκες εναέριου βομβαρδισμού καταυλισμού βορειοσουδανών προσφύγων στον καταυλισμό Γίντα του Νοτίου Σουδάν ζήτησε χτες η επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, εκφράζοντας την εκτίμηση πως το συμβάν ενδέχεται να συνιστά ακόμη και διεθνές έγκλημα.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η Πιλάι πρότεινε άμεση παράδοση των Σουδανών υπεύθυνων στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι ο βομβαρδισμός καταυλισμού προσφύγων επιδεινώνει περαιτέρω μία ήδη πολύ τεταμένη κατάσταση στη μεθόριο του Σουδάν με το Νότιο Σουδάν.

Το ίδιο 24ωρο, παρουσιάστηκαν δορυφορικά στοιχεία και φωτογραφίες της αμερικάνικης οργάνωσης «Ινάφ Πρότζεκτ» που φανερώνουν ενίσχυση των αεροπορικών βάσεων της σουδανικής πολεμικής αεροπορίας και στρατού κοντά στη μεθόριο με το Νότιο Σουδάν. Το γεγονός αυτό, κατά τους εκπροσώπους της οργάνωσης ερμηνεύεται ως σαφής ένδειξη για την πιθανότητα αύξησης των βομβαρδισμών και άλλων νοτιοσουδανικών περιοχών μετά τον προχτεσινό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Γίντα στην πολιτεία Γιούνιτι με αποτέλεσμα 12 νεκρούς άμαχους και 20 τραυματίες.

Ολα αυτά ενώ και χτες τέσσερις βόμβες έπεσαν κοντά στον ίδιο καταυλισμό και άλλη μία κοντά σε σχολείο με 300 μαθητές δίχως εντούτοις να εκραγούν και να προκαλέσουν θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ