Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η απολυτότητα του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου είναι γνωστή, αν και επιλεκτική. Σταθερό σημείο αναφοράς του είναι τα συμφέροντα της αγοράς. Για όλα τα άλλα μπορεί «να βάλει νερό στο κρασί του», όπως, για παράδειγμα, για το αν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου. Σ' αυτό, απαντώντας σε ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου, είπε ότι δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα.

Εκεί, όμως, που δεν είχε αμφιβολία, ήταν για τη νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία κυβέρνηση η οποία γέμισε τον κόσμο ελπίδα για την επόμενη μέρα», καθώς και ότι «μία τέτοια κυβέρνηση για τα αυτιά πολλών ανθρώπων ακούγεται πάρα πολύ σωστή».

Είναι προφανές ότι οι γνώμες που συνέλεξε ο υπουργός για να κάνει αυτές τις δηλώσεις προέρχονται αποκλειστικά από μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ωστόσο, όταν η κουβέντα ήρθε στο θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, φάνηκε περισσότερο ...διαλλακτικός, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορώ να σας πω ότι θα μείνουμε εκεί ή όχι, αυτό θα εξαρτηθεί από άλλους». Αλλά και στο θέμα της αποστολής της νέας κυβέρνησης, εμφανίστηκε υπέρ της διεύρυνσης των παρεμβάσεών της. Κι όταν του ειπώθηκε ότι έτσι ελπίζει σε παραβίαση της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, το αρνήθηκε, μιλώντας για διευρυμένη ερμηνεία της συμφωνίας!

Κωλοτούμπες, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», αλλά και απαρέγκλιτη στήριξη των ελπίδων και των προσδοκιών της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ