Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: «Oι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου θα δείξουν αν συνειδητοποιεί πού έκανε λάθος η προηγούμενη κυβέρνηση. Αρα πώς πρέπει να δράσει η ίδια. Π.χ. να δεσμευτεί ότι θα επέμβει αμέσως σε δύο τομείς. Την απαλλαγή του Δημοσίου από το βάρος οργανισμών που κοστίζουν ακριβά και δεν προσφέρουν. Και την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΣΤΟΧΟ: «Ο νέος πρωθυπουργός είπε στην πρώτη ομιλία του ότι το έργο που έχει μπροστά της η κυβέρνησή του "είναι δυσχερές" (...) ήδη γίνονται απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού (...) τέτοια εξέλιξη, όμως, θα είναι καταστροφική, καθώς θα καταστήσει ανέφικτους τους στόχους τού προς εφαρμογή προγράμματος (...) και στο καθαρά εξωτερικό μέτωπο η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Ηδη επανέρχονται στο προσκήνιο εκτιμήσεις και σενάρια για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη (...) η πίεση δεν πρόκειται να χαλαρώσει (...) με ανοιχτό το ιταλικό "μέτωπο", η πίεση προς την Ελλάδα θα γίνει μεγαλύτερη» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του "εγχειρήματος Παπαδήμου" είναι οι μεγάλες προσδοκίες. Ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε ρόλο άχαρο και δύσκολο, όταν πλέον το πολιτικό σύστημα είχε καταστρέψει κάθε αξιόπιστη λύση και είχε φτάσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτά που πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες δεν θα είναι ούτε εύκολα ούτε ευχάριστα. Ολοι οι σοβαροί Ελληνες θα ήθελαν μια πραγματική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με περισσότερα μη πολιτικά στελέχη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χρόνος για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα ενόσω η χώρα κινδυνεύει με έξοδο από το ευρώ (...) Σημασία έχει τώρα ο κ. Παπαδήμος με τους σοβαρούς πολιτικούς που υπάρχουν σε αυτό το σχήμα να πετύχουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αν τα καταφέρουν, η κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει άμεση και δυναμική αναθεμελίωση όλου του πολιτικού συστήματος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ