Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μας κόβουν το γάλα των παιδιών μας»

«'Η θα πληρώσω το ρεύμα ή θα πάρω γάλα για τα παιδιά μου...». «Αν εξοφλήσω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που χρωστάω ήδη, θα μου μείνει ένα ευρώ. Τι θα κάνω, χωρίς δουλειά;».

Αυτά ήταν τα λόγια ενός εργαζόμενου και μιας άνεργης κατά τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών, της Λαϊκής Επιτροπής Παραλίας και της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα. Η απελπισία όμως πολλών ανθρώπων με την παρουσία των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων μετατράπηκε σε αγωνιστικό πείσμα και έγιναν «ένα» με τους διαδηλωτές φωνάζοντας μαζί τους «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εξέφραζαν αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς να έχει ενσωματωθεί ακόμα το τέλος ακινήτου.

Από νωρίς το πρωί φορείς και συνδικάτα με πανό που έγραφε «Ανυπακοή - Απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική» και μοιράζοντας ανακοινώσεις, καλούσαν τον κόσμο να αντισταθεί, να μην πληρώσει τα χαράτσια και να περάσει στην αντεπίθεση, συσπειρωμένος στις Λαϊκές Επιτροπές και στα συνδικάτα, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, που θα παρεμποδίζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ