Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γενική απεργία

ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.--

Τη δεύτερη γενική απεργία τους τελευταίους 4 μήνες πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στη Δομινικανή Δημοκρατία, ενάντια στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική εκ μέρους του Προέδρου, Λιονέλ Φερνάντες, απαιτώντας την αύξηση των μισθών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τη μεταρρύθμιση του νόμου για τους υδρογονάνθρακες ούτως ώστε να επωφεληθούν οι εργαζόμενοι όσον αφορά στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου καθώς και αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία.

Συνδικάτα, λαϊκές και φοιτητικές οργανώσεις συντονίζονται στην απαίτηση της αύξησης των δαπανών για τη Δημόσια Παιδεία καθώς ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο προβλέπει δαπάνες μικρότερες του 4% του ΑΕΠ για την Παιδεία. Παράλληλα, ζητούν την απόρριψη της συμφωνίας με το ΔΝΤ, που έχει οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό και άλλα δημόσια αγαθά.

  • Συνεχίζουν την απεργία τους 13 από τις 15 ενώσεις εργαζομένων στον τομέα Υγείας, στον Παναμά, ενάντια στο νόμο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που προωθείται και ανοίγει διάπλατα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ