Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ»
Κλειστή τη θέλει η κυβέρνηση

Κλειστή θέλει η κυβέρνηση την Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπως ξεκάθαρα διαφάνηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Επέμεινε στη μη επάνδρωση της κλινικής και την άμεση επαναλειτουργία της. Να σημειωθεί ότι η κλινική δεν λειτουργεί λόγω της πειθαρχικής δίωξης τριών από τους πέντε παιδοκαρδιοχειρουργούς. Τα συνολικά προβλήματα στην κλινική παρατηρήθηκαν από τη στιγμή που υπήρξε συγχώνευση των δύο ομοειδών κλινικών που λειτουργούσαν στο «Αγ. Σοφία» με αντίστοιχη μείωση του προσωπικού, τη στιγμή που απαιτείται η εργασία 5 τουλάχιστον παιδοκαρδιοχειρουργών. Ο Α. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «όλες τις περιπτώσεις τις νοσηλεύει το Ωνάσειο δίχως ένα ευρώ επιβαρύνσεως», ενώ αναφορικά με την πειθαρχική δίωξη δήλωσε ότι «δεν είμαι εγώ που έχω αρμοδιότητα για κυρώσεις», όμως «αν είχα τη δυνατότητα θα την αξιοποιούσα σε βάρος τους 100%. Ναι, υπάρχει έλλειψη σε αυτή την ειδικότητα, εντούτοις οι αποφάσεις είναι αυτές και θα προχωρήσω έτσι». Υπενθυμίζουμε ότι η κλινική σταμάτησε να λειτουργεί μετά τη δίωξη τριών γιατρών που κατηγορούνται ότι λόγω μεταξύ τους διαπληκτισμών υπήρξε περίπτωση ανηλίκου που ναρκώθηκε για να χειρουργηθεί αλλά δεν χειρουργήθηκε.

Συνολικά, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε - για μία ακόμη φορά - στην πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία ενός μεικτού συστήματος διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων και κάποιων ιδιωτικών με «ιδιόρρυθμο» - όπως είπε - καθεστώς όπως το «Ερρίκος Ντυνάν». Υποστήριξε ότι το σύστημα θα έχει ενιαία διαχείριση στα θέματα των προμηθειών, των σχέσεων με τα ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, προκειμένου να υπάρξει μείωση του κόστους, αλλά και καλύτερη διαχείριση των υφιστάμενων κονδυλίων. Ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί για έξι μήνες και εφόσον λειτουργήσει, «τότε το μεταλαμπαδεύουμε με νομοθετική ρύθμιση».

Σχολιάζοντας τις θέσεις του υπουργού Υγείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, σημείωσε ότι είναι «άλλο το δημόσιο σύστημα υγείας, άλλο το ιδιωτικό σύστημα που σκοπεύει στο περισσότερο κέρδος. Είναι αδύνατο αυτά τα δύο να συνυπάρξουν». Πρόσθεσε ότι σήμερα «αντί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να απολογούνται γιατί έφτασε το ΕΣΥ εκεί που έφτασε αντίθετα χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση προκειμένου να προχωρήσουμε κάπου άλλου» και έτσι «προχώρησε στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις συμπτύξεις των νοσοκομείων». Ξεκαθάρισε ότι «εμείς με αυτά που προτείνετε δεν θα συναινέσουμε ποτέ» γιατί «έχουμε την καθαρή θέση ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα και πρέπει να προσφέρεται μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, σύγχρονο και δωρεάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ