Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Περιφρούρησαν και χτες την κινητοποίησή τους

Συνεχίστηκε και χτες - τέταρτη κατά σειρά μέρα - η κατάληψη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ στη Μεσογείων από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην επιχείρηση ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα. Συνέπεια της κατάληψης είναι το κλείσιμο του μηχανογραφικού συστήματος «Ερμής» από τη Δευτέρα το μεσημέρι. Μέρος του συστήματος αυτού είναι και οι εντολές της διακοπής ρεύματος, οι οποίες τη συγκεκριμένη περίοδο αφορούν και σε όλους όσοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα.

Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συναυλία στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Σαρωνικού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ν. Ιωνίας, Ρέντη - Νίκαιας, αντιπροσωπείες σωματείων εργαζομένων από άλλους κλάδους κ.ά. Ο δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το χαράτσι για τα ακίνητα είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής και αυτό που απαιτείται είναι η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της».

Το υπόλοιπο της ημέρας συνεχίστηκε με την κυβέρνηση να προσπαθεί να δημιουργήσει γεγονότα που να προκαλέσουν την επέμβαση της αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό ήρθαν δυο φορές διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ με στόχο να επανασυνδεθεί το ρεύμα ώστε να λειτουργήσει το μηχανογραφικό σύστημα. Κάτι, βέβαια, που δεν πέτυχαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ