Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Να γίνει βάσανο η ζωή των εργοδοτών και της κυβέρνησης

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο ξήλωμα των ΒΑΕ

Από τη χτεσινή μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας
Την ξεκάθαρη απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη τους μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μετατραπεί σε βάσανο η ζωή των εργοδοτών που «παρήγγειλαν» το πετσόκομμα των ΒΑΕ, αλλά και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που επιβάλλει την κατάργηση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει, δήλωσαν χτες, για ακόμα μια φορά, εκπρόσωποι κλαδικών και επιχειρησιακών συνδικάτων της Αθήνας με μαζική παρέμβασή τους στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Η παρέμβαση έγινε λίγες ώρες πριν δοθεί και επίσημα από το υπουργείο η αναθεωρημένη λίστα των ΒΑΕ από την οποία πετιούνται έξω δεκάδες ειδικότητες κλάδων.

Στη μαζική παρέμβαση, στο υπουργείο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα κλαδικά σωματεία: των Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, του Φαρμάκου, του Μετάλλου, των Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία: «Μετροπόλιταν» «Λίδρα Μάριοτ», «Τιτάνια», «Νοβοτέλ», «Saint George Lycabettus», «Ολύμπικ Ρουαγιάλ», «Καζίνο Ξενοδοχείο Τελεφερίκ Πάρνηθας» «Crown Plaza», «Αθενς Πλάζα», «Κάραβελ» και η σωματειακή επιτροπή στο εστιατόριο «Μαϊστράλι».

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών με τον υπουργό Γ. Κουτρουμάνη επιβεβαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης - κατ' εντολή της εργοδοσίας - να επιβάλει το πετσόκομμα των ΒΑΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις τους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής Ν. Παπαγεωργίου κάλεσε από σήμερα όλα τα σωματεία, οι σωματειακές επιτροπές, οι επιτροπές αγώνα να ενημερώσουν μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς μικρό ή μεγάλο τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις. «Να μην αφήσουμε χώρο που να μην πάμε, να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους. Πρώτη άμεση απάντηση δίνουμε με την οργάνωση της απεργίας την 1η του Δεκέμβρη. Προετοιμάζουμε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις παντού, με στόχο να γίνουμε ένα ποτάμι που την 1η Δεκέμβρη θα πνίξει αυτή την πολιτική. Ταυτόχρονα, δίνουμε τη μάχη για να ανεβάσουμε το επίπεδο οργάνωσης των συνδικάτων να μη μείνει χώρος που να μην τον γαζώσουμε με αιτήσεις εγγραφής στα σωματεία. Να ξεσηκώσουμε τους εργαζόμενους ενάντια τόσο στην επίθεση στα ΒΑΕ όσο και συνολικότερα ενάντια σε αυτήν την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ