Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
«Νόμος είναι το δίκιο του λαού!»

Σε ανακοίνωσή της για την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο χαράτσι, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» τονίζει:

«Η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., θορυβημένη από το κύμα της λαϊκής κατακραυγής και αντίστασης που συνεχώς ογκώνεται, για το επαίσχυντο αντιλαϊκό χαράτσι της ΔΕΗ, επιστρατεύει για άλλη μια φορά τους εισαγγελείς για να το καταπνίξει.

Η διαταγή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθήνας Ελένης Ράικου, ύστερα από κυβερνητική εντολή, για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση και εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σχετικά με την κατάληψη από τους εργαζόμενους του κτιρίου της ΔΕΗ που εκδίδει τις εντολές διακοπής του ρεύματος, η μετάβαση εισαγγελέα στο χώρο και το τελεσίγραφό του για την εκκένωση του κτιρίου, στοχεύουν στην τρομοκράτηση και την καταστολή όσων παλεύουν ενάντια στα εκβιαστικά χαράτσια, συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική.

Το ρεύμα είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει με αυτό εκβιασμούς και παιχνίδια στο λαό. Ο "νόμος" που προβλέπει διακοπή του ρεύματος σε όποιον δεν πληρώνει τα χαράτσια είναι παντελώς παράνομος.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να κουρελιάσουν και να απειθαρχήσουν οργανωμένα στον άδικο νόμο, να υπερασπιστούν την επιβίωση και την αξιοπρέπειά τους, τη δική τους και των παιδιών τους. Αυτός είναι σήμερα για το λαό ο υπέρτατος νόμος.

Τώρα, να συνεχιστεί αταλάντευτα, ακόμη πιο μαζικά, οργανωμένα και μαχητικά ο αγώνας, να επιβάλουμε την ολοκληρωτική κατάργηση του χαρατσιού. Να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση που η ίδια δημιούργησε. Κανένας να μη φοβηθεί, κανένας να μην παραπλανηθεί! Νόμος είναι το δίκιο του λαού!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ