Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Βήμα θωράκισης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου

Ανακοίνωση ενάντια στη νέα σφαγή και την κατεδάφιση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) εξέδωσε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ τονίζει πως: «Η εξαίρεση επαγγελμάτων από τη λίστα των ΒΑΕ καταργεί την ελάχιστη ασφαλιστική συμβολή για τον περιορισμό των συνεπειών της πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει ότι η συνταξιοδότηση κατά κανόνα 5 χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο για χιλιάδες εργαζόμενους καταργείται. Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση του μειωμένου ωραρίου, όπου ισχύει, για τη μείωση των πρόσθετων ημερών άδειας. Μειώνονται επίσης σημαντικά οι ήδη πενιχρές συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται και συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις. Στρώνεται το έδαφος για την κατάργηση επιδομάτων που συνδέονται με τον επικίνδυνο και ανθυγιεινό χαρακτήρα ορισμένων επαγγελμάτων».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν εναντίον αυτής της βαρβαρότητας, γιατί ο πόλεμος στο ασφαλιστικό, εργασιακό και συνταξιοδοτικό κλιμακώνεται. Ολοι σε όλους τους χώρους και κλάδους πρέπει να συσπειρωθούν στα συνδικάτα». Επισημαίνει ότι με αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών τους «οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Να δώσουν μαχητικό και βροντερό "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την 1η Δεκέμβρη και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 11 π.μ.». Μεταξύ άλλων να παλέψουν για να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Να διευρυνθεί ο θεσμός των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες και ανεξάρτητα σε ποιο ασφαλιστικό φορέα ανήκουν (ομοιογενείς συνθήκες). Μόνιμη, Πλήρης, Σταθερή Εργασία. Μείωση του χρόνου εργασίας για τα ΒΑΕ 6ωρο/5ήμερο/30ωρο και αύξηση των ημερών αδείας. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες που εργάζονται στα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ