Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και νέα διαφωνία στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Μία ακόμα αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε στη ΔΗΜ.ΑΡ. γύρω από τη στάση του Αντ. Σαμαρά στο θέμα των γραπτών εγγυήσεων. Ετσι, την ώρα που ο πρόεδρός της Φ. Κουβέλης μιλούσε για «καθ' υπερβολήν αξίωση των εταίρων» και συμβούλευε τον πρόεδρο της ΝΔ να μην υπογράψει, τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. με κοινή τους δήλωση καλούσαν τον Αντ. Σαμαρά να υπογράψει «εδώ και τώρα»...

Είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώνεται εσωκομματική διαμάχη, μετά απ' αυτήν για το αν πρέπει να δοθεί ή όχι ψήφος εμπιστοσύνης ή έστω ανοχής στη συγκυβέρνηση, όπου η πρόταση του Φ. Κουβέλη για καταψήφισή της συνάντησε ισχυρό αντίλογο στην ΚΕ του κόμματος και κόστισε την αποχώρηση τριών μελών από την ΚΕ, ένα από τα οποία αποχώρησε συνολικά από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Την Τετάρτη, οι Γερ. Γεωργάτος, Στ. Λιβαδάς και Χ. Χωμενίδης εξέδωσαν κοινή δήλωση υπό τον τίτλο «Υπογράψτε επιτέλους κ. Σαμαρά»! Μ' αυτή του ζητούσαν να επιδείξει υπευθυνότητα και να καταθέσει την υπογραφή του δίχως υπεκφυγές, ώστε να εξασφαλιστεί η έκτη δόση. Η επιχειρηματολογία τους ωστόσο δε διαφοροποιείται από αυτή της ΔΗΜ.ΑΡ. και των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αφού ανάγουν σε εθνικό στόχο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και την αποφυγή της χρεοκοπίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ