Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Μία βδομάδα μπροστά στις πύλες του εργοστασίου

Για έβδομη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην εργασία τους παρά μόνο με «ψηλά το κεφάλι», απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων δυόμισι μισθών, που η εργοδοσία δεν τους έχει πληρώσει. Την ίδια στιγμή εντείνεται η συμπαράσταση στους απεργούς από εργάτες του κλάδου και άλλες επιχειρήσεις.

Επί μία βδομάδα οι εργάτες βρίσκονται μπροστά στις πύλες του εργοστασίου και με βάρδιες περιφρουρούν τον αγώνα τους, «τσαλακώνοντας» στην πράξη τις απόπειρες της εργοδοσίας να διασπάσει τον αγώνα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργοδοσία, τις τελευταίες μέρες, έχει κατ' επανάληψη προτείνει στους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, με τη δέσμευση ότι τις επόμενες μέρες θα ...πληρωθούν. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι και χτες - οπότε και η εργοδοσία πρότεινε να σταματήσει η απεργία και οι εργαζόμενοι να πληρωθούν την Τρίτη - αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κι ενώ η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων εντείνεται, δυναμώνει ταυτόχρονα και η αλληλεγγύη που δέχονται από τους εργαζόμενους του κλάδου και άλλους εργαζόμενους και φορείς. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργατών βρίσκονται η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής. Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους εξέφρασαν τα σωματεία της ΦΑΓΕ και της TASTY, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Η εργοδοσία επιτίθεται σε όλους

Στην «Coca - Cola», η εργοδοσία εντείνει τη διαδικασία εργολαβοποίησης των τμημάτων της φύλαξης και της καθαριότητας και ταυτόχρονα συνεχίζει τις απολύσεις με τη μορφή της «εθελουσίας εξόδου», οι οποίες εδώ και ένα χρόνο έχουν ξεπεράσει τις 300. Οι εργάτες της εταιρείας αντιδρούν σε αυτήν την εξέλιξη και σήμερα προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας.

Την ίδια στιγμή, στην TASTY, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση του ομίλου της PEPSICO για κόψιμο παροχών και μηδενικές αυξήσεις το 2012, προχωρούν σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι τη στάση τους απέναντι στη νέα εργοδοτική επίθεση.

Στην ΑΓΝΟ, η εργοδοσία, μετά και τις τέσσερις πρόσφατες απολύσεις, δείχνει αποφασισμένη να εντείνει την εργοδοτική της επίθεση και αρνείται την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ