Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στόχος τους η φτηνή εργατική δύναμη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ θα επενδύσουν στην Ελλάδα «όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω», φέρεται να είπε σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης ο περίφημος Χ. Ράιχενμπαχ. Αυτός ντε, που προσφέρει στη χώρα «τεχνικές συμβουλές»...

Προφανώς, η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» έχει πολλή δουλειά ακόμη, αν πιστέψουμε τα λόγια του (που δεν έχουμε κάποιο λόγο να μην τα πιστέψουμε)!

Γιατί, όταν αυτοί μιλούν για «πάτο», εννοούν φυσικά το τέλος κάθε εργασιακού δικαιώματος, την πλήρη ιδιωτικοποίηση, την εξαθλίωση του κόσμου. Ολα αυτά, δηλαδή, που αποκαλούν «διαρθρωτικές αλλαγές».

Και όπως όλοι γνωρίζουμε, άπαντες (εγχώριοι και ξένοι) συμφωνούν και συναποφάσισαν αυτούς τους στόχους. Οσο κι αν κάνουν σήμερα την ...πάπια.

Αλλωστε, αυτό επιτάσσει ο ευρωμονόδρομός τους, ο παμμέγιστος εθνικός στόχος στον οποίο αναφέρονται με κάθε ευκαιρία. Και μας απειλούν μάλιστα με καταστροφές και κοσμογονικές αλλαγές εάν δεν τον αποδεχθούμε.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, όπως μας ανακοίνωσαν, ξεκινάνε από τα μέσα Δεκέμβρη νέο διάλογο με την «τρόικα» για το νέο μνημόνιο που θα μας φέρουν. Το ποιος είναι ο ...αύξων αριθμός του δεν έχει πλέον καμία σημασία. Εχει χαθεί, άλλωστε, ο λογαριασμός.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μας προεξοφλούν από τώρα ότι το 2012 (και οι επόμενες χρονιές) θα είναι ...ακόμη χειρότερο. Γιατί σε αυτό έχουν αξεπέραστο ταλέντο. Πάντα μπορούν να βρουν κάτι χειρότερο από ό,τι ήδη συμβαίνει.

Ομως, ξεχνάνε ότι όλα όσα κάνουν έχουν και τίμημα (γι' αυτούς), κι αυτό είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται και γιατί. Η πραγματικότητα, βλέπετε, είναι τέτοια που δεν μπορούν πια να την καλύψουν τα «στημένα» και «ευρω-προσανατολισμένα» δελτία ειδήσεων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ το θέμα που κυριαρχεί αυτές τις μέρες στα μέσα ενημέρωσης είναι το αν είναι... νόμιμος ή όχι ο εκβιασμός που επέλεξαν για να επιβάλουν το χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ...


Γρηγοριάδης Κώστας

Το ότι είναι απαράδεκτος ο φόρος αυτός καθεαυτός, ανεξάρτητα από το πώς διάλεξαν να εισπραχθεί, δεν τους απασχολεί...

Α, είπαμε, πρέπει να τηρούνται τα προσχήματα... πού και πού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ