Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Να προστατευτεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, λόγω της κάθετης πτώσης των τιμών στο λάδι, που επέβαλαν από κοινού κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και πολυεθνικές, μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, με τη μια σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.

Οπως τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση: «Δύο χρόνια μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νέου κανονισμού για το λάδι, με τον οποίο καταργήθηκε το καθεστώς παρέμβασης, η αγορά του ελαιολάδου έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα οι ονομαστικές τιμές της φετινής εσοδείας να είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με τις μέσες τιμές της τριετίας πριν την εφαρμογή του νέου κανονισμού.

Στην απόγνωση των ελαιοπαραγωγών που είναι φτωχοί αγρότες άγονων και νησιωτικών περιοχών και παράγουν το υγιεινότερο διατροφικό προϊόν, η κυβέρνηση παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, αν και έχει τεράστιες ευθύνες επειδή πριν δύο χρόνια όχι μόνο δε ζήτησε την αναβάθμιση της παρέμβασης για να διασφαλίζεται ένα ελάχιστο ικανοποιητικό εισόδημα στους ελαιοπαραγωγούς, αλλά υπερψήφισε μαζί με τους εταίρους της την κατάργηση της παρέμβασης.

Ακόμα και σήμερα δε διεκδικεί την επαναφορά της παρέμβασης, αλλά συζητάει πολυσέλιδο κανονισμό για τη βελτίωση τάχα της ποιότητας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καλεί τον υπουργό Γεωργίας να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να προστατέψει το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών από τη ληστρική εκμετάλλευση των πολυεθνικών;
  • Θα διεκδικήσει να επανέλθει αναβαθμισμένο το καθεστώς παρέμβασης;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ