Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ»
Το «δούλεμα» συνεχίζεται

Νέα ετεροχρονισμένη παρτίδα μέτρων καθησυχασμού των καταναλωτών της ΕΕ προτείνουν τα επιτελεία των Βρυξελλών για το θέμα της αντιμετώπισης του χρονίζοντος προβλήματος των «τρελών αγελάδων». Οι επίτροποι Γεωργίας και Υγείας της ΕΕ ανακοίνωσαν ένα νέο σχέδιο που αφορά την αφαίρεση της σπονδυλικής στήλης και των χαρακτηρισμένων ως επικίνδυνων υλικών, από όλα τα βοοειδή άνω των 12 μηνών, ενώ η αρχική πρόταση ήταν άνω των 30 μηνών. Το μέτρο αυτό, αν ψηφιστεί από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, θα ισχύσει μετά την 31η Μάρτη.

Παράλληλα, τα επιτελεία των Βρυξελλών χαρακτήρισαν την Ελλάδα ως επικίνδυνη χώρα μαζί με άλλες 10 χώρες της ΕΕ. Από τα νέα σχέδια της Κομισιόν εξαιρούνται Βρετανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Σουηδία και Φινλανδία για διαφορετικούς λόγους ή κάθε μία. Για παράδειγμα η Βρετανία, που είναι η μητέρα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, εξαιρείται, επειδή όπως αναφέρεται έχει λάβει πιο αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη της νόσου των «τρελών αγελάδων».

Οσον αφορά τη δήλωση του υπουργού Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταψηφίσει τις νέες προτάσεις των επιτρόπων της ΕΕ και κατ' επέκταση της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής, για την ώρα παραμένουν δηλώσεις και ο χρόνος θα δείξει αν γίνουν πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ