Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της τιμής

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα

Τη στήριξη του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών με την εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού που προέβλεπε ελάχιστη τιμή πώλησης στο συμπύρηνο ροδάκινο που πουλήθηκε στους πέρσι στους μεταποιητές βιομηχάνους, ζητά το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας. Με την Ερώτηση αυτή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ θέτει ευθέως στην Επιτροπή το θέμα καταστρατήγησης του κανονισμού του ΕΚ για τα συμπύρηνα ροδάκινα.

Συγκεκριμένα, με την Ερώτησή του ο Στρ. Κόρακας:

  • Καταγγέλλει ότι η ελληνική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους εμποροβιομηχάνους - μεταποιητές και ορισμένους αυτόκλητους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών καταστρατηγούν τον κανονισμό για τα συμπύρηνα ροδάκινα και δεν καταβάλλουν την προβλεπόμενη ελάχιστη τιμή σε όλες τις ποσότητες συμπύρηνων ροδάκινων που πουλήθηκαν από τους ροδακινοπαραγωγούς στους μεταποιητές βιομηχάνους.
  • Καλεί την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενημερώσει το Σώμα τι μέτρα θα πάρει για να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να καταβληθεί άμεσα η ελάχιστη τιμή στους ροδακινοπαραγωγούς σε όλες τις ποσότητες συμπύρηνων ροδάκινων που πούλησαν στους μεταποιητές;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ