Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αντιαγροτική ΑΕ

Ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις παίρνει η νέα διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, από τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Χτες το γαλαζοπράσινο προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ έδωσε συνέντευξη Τύπου για να γνωστοποιήσει τους νέους... στόχους της Συνομοσπονδίας. Από τα όσα είπαν ο Τζ. Καραμίχας, πρόεδρος, και ο Γ. Πίττας Α` αντιπρόεδρος, βγήκαν μόνο απογοητευτικά συμπεράσματα: Οτι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις προσδοκίες των αγροτών. Δεν έχουν καμία σχέση με ένα συνεταιριστικό κίνημα που θα λειτουργεί σε όφελος των αγροτών. Και πάνω απ' όλα δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες επιβίωσης της αγροτιάς.

Με άλλα λόγια έδειξαν ότι ήταν και παραμένουν καρεκλοκένταυροι και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατέχουν τα «ύπατα αξιώματα» της ΠΑΣΕΓΕΣ για να εξυπηρετούν δουλικά και υποτακτικά τις εντολές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων. Αλλωστε χτες ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ δήλωσε οπαδός της παγκοσμιοποίησης και σαν τέτοιος φαίνεται πως φιλοδοξεί να συνδέσει το όνομά του με την οριστική διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος και την αντικατάσταση του με Ανώνυμες Εταιρίες, όπου κουμάντο θα κάνουν μεγαλοαγρότες, επιχειρηματίες, βιομήχανοι και κυρίως οι αμείλικτοι νόμοι των πολυεθνικών. Αυτό ο Τζ. Καραμίχας το είπε στροφή στην επιχειρηματικότητα και προσαρμογή στους νόμους της ελεύθερης αγοράς. Αν τον άκουγε ο Σημίτης, θα του έλεγε σίγουρα «μπράβο». Το ζήτημα είναι ότι με τα παραπάνω συμφώνησε και ο Α` αντιπρόεδρος Γ. Πίττας, αλλά και αυτουνού «μπράβο» θα του έλεγε ο Καραμανλής αν... ήταν πρωθυπουργός. Τώρα θα του το πει στ' αυτί.

Πρόεδρος και Α` αντιπρόεδρος διευκρίνισαν επίσης χτες ότι δε θέλουν την ΠΑΣΕΓΕΣ συνδικαλιστικό όργανο, τη θέλουν Ανώνυμη Εταιρία. Και όταν ρωτήθηκαν αν στηρίζουν τελικά ή όχι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών και τα συλλαλητήρια των Θεσσαλών αγροτών στις 14 Φλεβάρη, δεν είχαν τη διάθεση να πούνε ένα απλό «ναι». Βέβαια, ο Τζ. Καραμίχας είναι γνωστός για την «αλλεργία» του σε κάθε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης, αλλά ο Γ. Πίττας, που, ως πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ, ανακοίνωσε προχτές ότι η οργάνωσή του συμμετέχει στα συλλαλητήρια των Θεσσαλών αγροτών στις 14 Φλεβάρη, ντράπηκε να το πει και χτες. Και ποιον Πίττα να πιστέψει κανείς αυτόν της ΠΑΣΕΓΕΣ ή αυτόν της ΣΥΔΑΣΕ;

Το σίγουρο πάντως είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η κοροϊδία των αγροτών είναι συναινετικά γαλαζοπράσινη.


Κ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ