Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποστομωτική αντίδραση

Την ώρα που οι μηχανισμοί καταστολής, κατ' εντολή της συγκυβέρνησης και της ΔΕΗ ΑΕ, συνελάμβαναν τους συναδέλφους τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» των εργαζομένων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία δεν έβρισκε λόγο να δηλώσει ούτε καν τη συμπαράστασή του.

Ο «Ρ» επικοινώνησε με τον Γ. Αδαμίδη, πρόεδρο του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», αναζητώντας να μάθει αν περιφερειακά τα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις (απεργίες, στάσεις εργασίας, διαμαρτυρίες, κ.λπ.) αντιδρώντας στη βία και την τρομοκρατία της κυβέρνησης που στράφηκε κατά των συναδέλφων τους.

Αμέσως έσπευσε να επιβεβαιώσει το ρόλο αυτών των ηγεσιών και των παρατάξεων που τις στηρίζουν (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) δίνοντας μια πραγματικά αποστομωτική απάντηση. Ρωτήθηκε αν αποφασίσθηκαν κινητοποιήσεις και απάντησε: «Κινητοποίηση για ποιο λόγο; Εγινε μια προσαγωγή και τους αφήσανε ελεύθερους».

Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η τρομοκρατία, ούτε τα ΜΑΤ, ούτε οι συλλήψεις, ούτε τα άδικα και εξοντωτικά χαράτσια που ληστεύουν το ήδη πενιχρό εισόδημα του λαού. Στο όνομα - και μόνο στο όνομα - των συμφερόντων των εργαζομένων, στήνουν ψευτοκινητοποιήσεις με μεγαλοστομίες και την ίδια ώρα επιχειρηματολογούν για την αναγκαιότητα λειτουργίας μονάδων παραγωγής ενέργειας από μονοπωλιακούς ομίλους (όπως έκανε και ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής πρόσφατα), στηρίζουν την πολιτική που επιτρέπει τη γενίκευση της λειτουργίας των ορυχείων και των μονάδων της ΔΕΗ με εργολάβους που απασχολούν εργαζόμενους με συνθήκες δουλεμπορίου, κ.ά. Στηρίζουν την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας, που από κοινού προωθούν μονοπωλιακοί όμιλοι, ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και σημαίνει ακόμη πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Ξεπουλάνε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ