Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δρομολογεί τις επόμενες αντιλαϊκές ανατροπές

Την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας, εν μέσω εκβιασμών προς το λαό με την καταβολή της 6ης δόσης και την επικείμενη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου, για διαβουλεύσεις σχετικά με τη νέα δανειακή συνθήκη - μνημόνιο. Στη διάρκεια του προχτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή νέου πολυνομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων προβλέπει περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (ταξί, φορτηγά κ.ά.), νέες καταργήσεις δημοσίων οργανισμών και περικοπές κοινωνικών παροχών.

Την ερχόμενη Τετάρτη και αφού θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση του «Γιούρογκρουπ» την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί το θέμα της 6ης δόσης, θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή για να καθορίσει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων του πολυνομοσχεδίου. Χτες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη λήψη πρόσθετων μέτρων 7 δισ. ευρώ για την τριετία 2013 - 2015 τα οποία θα εξειδικευθούν από τα μέσα του 2012 και μετά. Για τις εξελίξεις, ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων που δε μετέχουν στη συγκυβέρνηση, με ξεχωριστές συναντήσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, χτες συναντήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο, που φέρονται σαν οι δυο επικρατέστεροι διάδοχοι του Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ και για το ενδεχόμενο να θέσουν και οι δυο υποψηφιότητα για την προεδρία. Με συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο του «Φλας», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης εγκάλεσε τους βουλευτές που ζήτησαν «από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης», σημειώνοντας ότι «αυτά όλα πληρώνονται στην πολιτική ζωή, στο πολιτικό σύστημα και αυτά θα τα δούμε μπροστά μας».

Χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε Συνδιάσκεψη του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» στις Βρυξέλλες ισχυρίστηκε «πως η ΕΕ έχει αποτύχει διότι απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών-μελών της», τόνισε ότι η σύσκεψη στην Ευρώπη «είναι συστημική» και υποστήριξε ότι η «λύση» θα έρθει μέσω της «ισχυροποίησης της ενότητάς της», δηλαδή της θωράκισης σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ