Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαγιά της κάλυψης το πρώτο «κλείσιμο»

Αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και ενθαρρυντικά παραδείγματα

Από το πρώτο κλείσιμο στη Λάρισα
Από το πρώτο κλείσιμο στη Λάρισα
Πέμπτη βράδυ. Η πανελλαδική απεργία πήγε πολύ καλά, το ίδιο και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Στα γραφεία των ΝΕ του ΚΚΕ, αυτή την ώρα γίνεται η συγκέντρωση των πρώτων αποτελεσμάτων της Οικονομικής Εξόρμησης, που ξεκίνησε τυπικά από το πρωί της ίδιας μέρας. Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός που «καθρεφτίζεται» στα πρόσωπα των συντρόφων, δείχνει ότι η πρώτη μέρα της εξόρμησης πήγε καλά. Και σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των οικονομικών στόχων, αλλά και από την άποψη του ανοίγματος της Οργάνωσης σε πολύ κόσμο.

Χαρακτηριστικά, για τις δυνατότητες που υπάρχουν, είναι τα στοιχεία που συγκεντρώνονται. Οπως στη Μαγνησία, όπου πολλές ΚΟΒ από την πρώτη κιόλας μέρα κάλυψαν ένα μεγάλο ποσοστό του πλάνου τους (Μηλεών 50%, Σκοπέλου 23,75%, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΕΒΕ και Εκπαιδευτικών που ξεπερνούν το 20%). Και στη Λάρισα, πολλές ΚΟΒ ξεπερνούν το 20% του πλάνου τους, όπως Κέντρου, Ηπειρώτικων - Νέας Πολιτείας, Ιπποκράτη, Φιλιππούπολης, Αγίου Αθανασίου κ.ά. Το ίδιο δείχνουν τα στοιχεία και σε ό,τι αφορά στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στα γραφεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, κόσμος πολύς. Σύντροφοι παλιοί και έμπειροι στην «οικονομική δουλειά», που κάθε φορά ανταποκρίνονται και με το παραπάνω σ' αυτό το βασικό πολιτικό καθήκον. Αλλά και νεότεροι, μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Στις συζητήσεις που γίνονται μεταφέρεται πείρα, αναφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα που αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες επιτυχίας που υπάρχουν και σ' αυτή την εξόρμηση, που δείχνουν την τεράστια εκτίμηση και πολιτική επιρροή που έχει το ΚΚΕ μέσα στο λαό. Οπως το παράδειγμα που μεταφέρει ο Γ. Σκόκας, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Εργατοϋπαλλήλων του Κόμματος, για τη Σωματειακή Επιτροπή σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, η οποία, μάλιστα, επαναδραστηριοποιήθηκε μετά από καιρό και συνεδρίασε ενόψει της τελευταίας απεργίας. Εκεί, οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν, χωρίς δισταγμό πήραν κουπόνια και ορισμένοι ανέλαβαν να κάνουν οικονομική δουλειά και στον περίγυρο τους.

Μιλώντας στο «Ρ» ο σύντροφος επισημαίνει: «Εχουμε γνωρίσει και έχουμε διευρύνει τους δεσμούς μας με καινούριους ανθρώπους. Εκατοντάδες από αυτούς μπήκαν για πρώτη φορά στο κίνημα, είδαν από κοντά και εκτίμησαν την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών. Πάρα πολλοί είναι που βγήκαν μπροστά και στάθηκαν δίπλα με τους συντρόφους μας στην πρώτη γραμμή. Μπήκαν σε επιτροπές αγώνα, συμμετείχαν στα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας σε μια σειρά αρχαιρεσίες κ.ά. Ολα αυτά μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίζουν αλλά και ευθύνη για την επιτυχία της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης».

Το λόγο παίρνει στη συνέχεια η Δήμητρα Σίσκου, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, κι αναφέρεται στο παράδειγμα της Αχτιδικής Επιτροπής Συνοικιών που κάλυψε το πλάνο της πρώτης μέρας, με πολλές ΚΟΒ να το έχουν ξεπεράσει. «Το κλίμα - τονίζει- είναι πολύ θετικό. Ο κόσμος ανταποκρίνεται δίνοντας από το υστέρημά του για την ενίσχυση του Κόμματος, γιατί ξέρει ότι χωρίς το ΚΚΕ ο τροχός της ιστορίας δεν αλλάζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ