Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποδοτική για το κεφάλαιο η πολωνική προεδρία της ΕΕ

Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα σε χθεσινή συζήτηση της Ολομέλειας

Παρέμβαση στην συζήτηση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο για την ανασκόπηση της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ έκανε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η πολωνική προεδρία, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στο εσωτερικό της ΕΕ και με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (...) προώθησε με ζήλο όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις του Συμβουλίου, της Επιτροπής, των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου. Η πολωνική προεδρία σημαδεύτηκε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στη Λιβύη. Ο κίνδυνος για ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για γενικευμένη ανάφλεξη σε περιφερειακό επίπεδο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Οι λαοί να μη χύσουν το αίμα τους στον πόλεμο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η πολωνική κυβέρνηση, η αστική τάξη της Πολωνίας, με την ιδιαίτερη συμβολή του απερχόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενίσχυσε και κλιμάκωσε την αντικομμουνιστική υστερία, στην οποία πρωτοστατεί η ΕΕ. Δεν πέρασε μέρα σχεδόν που να μην οργανώνει κάθε είδους έξαλλη συκοφαντία ενάντια στο Σοσιαλισμό που γνωρίσαμε τον 20ό αιώνα, να μην προωθεί το ανιστόρητο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, την χυδαία εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Αυτή ακριβώς η πλευρά της δραστηριότητας της πολωνικής προεδρίας δείχνει και τον μεγάλο φόβο όλων των αστικών κυβερνήσεων της ΕΕ για την ανωτερότητα του Σοσιαλισμού και την ελκτικότητα της σοσιαλιστικής προοπτικής. Απέναντι στην αστείρευτη δύναμη των λαών, στην αφύπνιση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που με τη κοινωνική τους συμμαχία μπορούν να ανατρέψουν το αντιλαϊκό ευρωενωσιακό οικοδόμημα, να βάλουν πλώρη για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, την ευημερία των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ