Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Στο πλευρό τους βρέθηκε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος

Δεύτερη μέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων μετρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος, οι οποίοι, με συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, σε όλους, «μόνιμους» και συμβασιούχους. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους συμβασιούχους είναι απλήρωτοι από το 2010.

Οι εργαζόμενοι ήταν να πληρωθούν προχτές, 13 του μήνα, το μισθό του Δεκέμβρη. Ενώ αύριο, Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, θα πρέπει να τους καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων. Μέχρι και χτες δεν είχαν πάρει δεκάρα, ενώ είναι άγνωστο αν αύριο θα τους καταβληθεί το δώρο. Η δημοτική αρχή (εκλεγμένη με το ανεπίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ), υπηρετώντας την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, έχει προχωρήσει επί της ουσίας σε παύση πληρωμών σε βάρος κοινωνικών υπηρεσιών και τομέων, ενώ τώρα ήρθε η σειρά των εργαζομένων.

Χτες το πρωί στο πλευρό των εργαζομένων, και συγκεκριμένα στο χώρο που συγκεντρώνεται το εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου, βρέθηκε η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος. Στη συζήτηση που έγινε ήταν χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενης που, λόγω της «σφαγής» που έχουν δεχτεί στο εισόδημά τους και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αλλά και των κρατήσεων που κάνει ο δήμος από το μισθό εργαζομένων για την αποπληρωμή δανείων τους - μάλιστα ενώ γίνονται οι κρατήσεις στο μισθό, ο δήμος δεν τις αποδίδει πλήρως στις τράπεζες - έφτασε να παίρνει μισθό 190 ευρώ. «Αντε να ζήσεις», ανέφερε.

Ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, μιλώντας εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής, απηύθυνε το κάλεσμα ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική να γίνει υπόθεση για τον κάθε εργαζόμενο, να οικοδομηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιές, να ενισχυθεί η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, να δυναμώσει η συμμαχία ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ για τη λαϊκή αντεπίθεση, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ