Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πολύμορφη δράση για κάθε πρόβλημα των λαϊκών οικογενειών

«Κανείς μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική»! (φωτ. από τη συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο)
«Κανείς μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική»! (φωτ. από τη συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο)
Σε κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, προχώρησαν χτες δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Κομματική Οργάνωση Ασκληπιείου Βούλας - Πρόνοιας του ΚΚΕ και οι Επιτροπές Αγώνα Γλυφάδας και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, με αφορμή χτεσινά εγκαίνια νέων εργαστηρίων και μονάδων της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, που έγιναν με δωρεά εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματιών.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου που στεγάζεται η καρδιολογική κλινική, με αίτημα: Δημόσια Δωρεάν Υγεία, κάλυψη όλων των αναγκών του λαού για Υγεία - Πρόνοια χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης του κόσμου, ήταν ότι ασθενείς που νοσηλεύονταν στο καρδιολογικό, κατέβηκαν στον αύλιο χώρο ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους και βοηθούσαν στην ανάρτηση αφισών στο κτίριο.

Την ίδια ώρα που νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς να έχουν βασικά υλικά όπως γάζες, ράμματα, σύριγγες, γύψο και φάρμακα, η κυβέρνηση επιβάλλει χαράτσια σε εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα και επιταχύνει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, αλλά και διοργανώνονται φιέστες, όπως η χτεσινή, για να προβάλλουν τους "ευεργέτες" και τη λογική της φιλανθρωπίας.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ασκληπιείου που υπολειτουργεί. Οπως κατήγγειλε ασθενής στους συγκεντρωμένους, το νοσοκομείο δεν είχε γύψο και την έστειλαν να αγοράσει για να τον χρησιμοποιήσουν στο χέρι της που είχε υποστεί κάταγμα... Επιπλέον, είναι ένα νοσοκομείο που από τις 700 κλίνες, φτάνουν να λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες μόλις οι 250!

Στο Νέο Ηράκλειο

Δυναμική παρέμβαση ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη ΔΕΗ στο ΚΑΤ. Την κινητοποίηση οργάνωσαν συνδικάτα και μαζικοί φορείς στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι που κατοικούν στην περιοχή.

Αντιπροσωπεία έκανε μαζική παράδοση των αποδείξεων που πληρώθηκαν σε τραπεζικά μηχανήματα για την εξόφληση του ποσού για το ρεύμα, μαζί με τις δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Σε παρέμβαση στην προϊσταμένη του καταστήματος ενημέρωσαν για τους λόγους της συγκέντρωσης και προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανένα.

Το νέο ραντεβού δόθηκε για τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, όταν και θα γίνει συγκέντρωση στο Ηράκλειο (Βίλα Στέλλα) για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής η ανάγκη της οποίας έχει αναδειχθεί σε προηγούμενη πρόσφατη μαζική συγκέντρωση που είχαν συγκαλέσει οι παραπάνω φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ