Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από τον «Καριπίδη» στη «Χαλυβουργία»

Μαζική κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που συναντήθηκαν χτες με την Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Με τους εργαζόμενους της επιχείρησης επεξεργασίας ελαστικών ακριβείας «Καριπίδης», που εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται σε ομηρία, χωρίς να πληρώνονται κανονικά και ζουν τον τελευταίο χρόνο με ένα βοήθημα ύψους 450 ευρώ, συναντήθηκε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι είναι σε πραγματική απόγνωση, καθώς ο εργοδότης κρατάει εδώ και ένα χρόνο το εργοστάσιο «νεκρό» - ούτε τους απολύει, χρωστάει γύρω στα 7.000 ευρώ στον καθένα και στο τέλος του μήνα θα πάψει και αυτό το πενιχρό βοήθημα του ΟΑΕΔ.

Χαρακτηριστικά της τραγικής κατάστασης, είναι τα όσα είπαν στην Αλ. Παπαρήγα: Επειδή ο εργοδότης χρωστάει ανάμεσα σε άλλους και στη ΔΕΗ, το ρεύμα έχει κοπεί και οι μετανάστες εργάτες που μένουν σε κατάλυμα του εργοστασίου ζουν χωρίς ηλεκτρικό!

«Τι θα κάνουμε τώρα που κόβεται και αυτό το βοήθημα του ΟΑΕΔ; Πλέον δεν έχουμε κανέναν εργαζόμενο στις οικογένειές μας...», είπε ένας εργαζόμενος που δουλεύει στην ίδια επιχείρηση η γυναίκα του και ο αδελφός του. «Ούτε απολυμένοι είμαστε, ούτε εργαζόμενοι. Ο εργοδότης ποντάρει στην κούρασή μας, στην οικονομική μας εξάντληση για να φύγουμε με σκυμμένο κεφάλι και να μη διεκδικήσουμε ούτε δεδουλευμένα, ούτε αποζημιώσεις», τόνισε κάποιος, για να προσθέσει ένας άλλος: «Ομως εμείς δεν κάναμε πίσω ούτε στα μέτρα που ήθελαν να μας επιβάλλουν πριν την κρίση, ούτε τώρα. Αγωνιστήκαμε ενωμένοι, αποτρέψαμε 26 απολύσεις. Και τώρα ακόμα. Κρατήσαμε και κρατάμε, δεν μας έχουν "σπάσει"»...

Την ερχόμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα και θα κάνουν στάση στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας», θα μιλήσουν με τους απεργούς. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στα γραφεία της επιχείρησης στο Βοτανικό και στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και παράλληλα να συνεχίσουν να παίρνουν το βοήθημα του ΟΑΕΔ μέχρι να πληρωθούν.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους, λέγοντας πως θα ασκήσει πίεση με όλους τους τρόπους και θα στηρίξει και την κινητοποίησή τους την Τετάρτη. Υπογράμμισε πως τώρα παίρνονται καινούργιες αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία το επόμενο διάστημα. «Φυσικά οι εργαζόμενοι πολύ καλά κάνουν και διεκδικούν, γιατί δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι το πρόβλημα για να συμμεριστούν και τα χρέη. Δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι τα χρέη. Αν είμαστε σε αυτή την αρνητική φάση, φυσικά εμείς θα πιέσουμε», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ