Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα

Στην είσοδο του θόλου του Καλατράβα έγινε προχτές μέσα στο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου εκδήλωση στην οποία ο υπουργός Υγείας και ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Αθλησης -με αθλητική περιβολή- παρουσίασαν τα προγράμματα «Η άσκηση ως μέσο πρόληψης και Αποκατάστασης Χρόνιων Παθήσεων» και «Το ποδήλατο στην ζωή μας». Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με συνθήματα του τύπου «Χάσε βάρος, κέρδισε τη ζωή» και «Η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο της ζωής». Αυτά ας πάνε να τα πούνε στους χαλυβουργούς που τρώνε τα σωθικά τους, που «τρελένονται» στην κούραση, για να αυγατίζουν τα κέρδη των αφεντικών. Ας πάνε να τα πούνε στους άνεργους και τους εξαθλιωμένους που ζουν με ένα πιάτο φαΐ απο τα συσσίτια. Να τους προτείνουν να κάνουν ποδήλατο γιατί κάνει καλό για την υγεία, όταν οι συνθήκες του καπιταλισμού που υπηρετούν, τους καταστρέφει τη ζωή.

Στην πράξη λοιπόν τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όταν τα παιδιά για τα οποία μίλησαν ο υπουργός και ο Ειδικός Γραμματέας Αθλησης λιποθυμάνε πια στα θρανία απ' την πείνα ενώ οι ηλικιωμένοι -οι οποίοι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα- κόβουν τα φάρμακά τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους. Και τι τραγική ειρωνεία. Απέναντι απ' το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο είναι το 6ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο που διέθεταν αθλητικά τμήματα και τα έκλεισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011. Μάλιστα, διέθεταν και τμήματα ποδηλασίας και τα παιδιά δεν μπόρεσαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο. Οι όποιες προπονήσεις των παιδιών που ασχολούνταν με την ποδηλασία από τα δύο σχολεία γίνονταν στον περίβολο του ποδηλατοδρομίου.

Αυτή, δυστυχώς, είναι η κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων για τη νέα γενιά. Και το δραματικότερο: Το μέλλον τους, φαίνεται, να είναι προδιαγραμμένο για τη μεγάλη λίστα των ανέργων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ