Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Ποδαρικό με χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο

Η εφεδρεία «έκλεισε τον κύκλο της», είπε χτες ο αρμόδιος υπουργός, προαναγγέλλοντας απευθείας κατάργηση θέσεων εργασίας

Νέα επίθεση σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ετοιμάζουν κυβέρνηση - πλουτοκρατία, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την αντεπίθεση σε ενιαίο ταξικό μέτωπο
Νέα επίθεση σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ετοιμάζουν κυβέρνηση - πλουτοκρατία, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την αντεπίθεση σε ενιαίο ταξικό μέτωπο
Τις επόμενες τρεις βδομάδες θα κλειδώσει το νέο πακέτο μέτρων, που θα φέρει μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και μεγαλύτερο τσεκούρι στις κοινωνικές παροχές (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια).

Τα πρόσθετα μέτρα για 2011, ύψους 2 δισ. ευρώ, θα οριστικοποιηθούν στα μέσα Γενάρη μετά τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα. Υπέρμαχος της ψήφισης του νέου πακέτου από τη συγκυβέρνηση, με ταυτόχρονη παράταση της θητείας της, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης με τον Λ. Παπαδήμο.

«Η πολιτική της εφεδρείας έκλεισε τον κύκλο της», σημείωσε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για απευθείας απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Ο σκοπός του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας ήταν να εκπεμφθεί ένα πολιτικό μήνυμα σχετικά με το ταμπού της μονιμότητας στο Δημόσιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Ρέππας για να περιγράψει στη συνέχεια τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης: «Η μοναδική δυνατότητα αναδιάρθρωσης του Δημοσίου σήμερα παρέχεται μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων. Περιμένω τις προτάσεις των υπουργείων».

Η κυβέρνηση μέσω της κατάργησης οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου θα προχωρήσει και στην κατάργηση των θέσεων δημοσίων υπαλλήλων και άρα στην απόλυσή τους. Ο Δ. Ρέππας προανήγγειλε και νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επέκταση της «αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και στο χώρο του εκπαιδευτικού προσωπικού», που θα σηματοδοτήσει την απόλυση εκπαιδευτικών. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «αναθεώρησης του Συντάγματος» το 2013, με στόχο την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης για «μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα».

Ο ίδιος είπε ότι «η τρόικα είναι σύμμαχος και συνεργάτης της κυβέρνησης, καθώς εντάσσει τη χώρα στη συμμαχία για την παραμονή της στο ευρώ», και πως «το μνημόνιο δεν είναι δόγμα και ευαγγέλιο, είναι εργαλείο και βεβαίως μπορεί να αλλάξει».

Επαναπροσδιορισμό του χρόνου των εκλογών, ανασχηματισμό και παράταση του βίου της κυβέρνησης, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης. Πρότεινε παράλληλα δημιουργηθεί ένα «ευέλικτο και λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα», αλλά και συμμετοχή στην κυβέρνηση από τη θέση των αντιπροέδρων του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά«ώστε να συντονίζουν τους υπουργούς τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου ανέφερε ότι «το έργο της κυβέρνησης προσδιορίζει και το χρόνο της». Ο ίδιος ανέφερε ότι στις διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή συμφωνία «πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρυσό χαρτί που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, δηλαδή μια Ελλάδα που εμφανίζεται με την πιο ισχυρή κυβέρνηση που είχε ποτέ από τη μεταπολίτευση». Υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκε ο Ηλ. Μόσιαλος, με συνέντευξή του στον «Real Fm», προτείνοντας ταυτόχρονα «ένα μικρότερο σχήμα, με την παρουσία μεν τεχνοκρατών, αλλά και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ