Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ξεσηκώνονται οι ελαιοπαραγωγοί

Οι εξευτελιστικά χαμηλές τιμές στο λάδι ξεσηκώνουν τους ελαιοπαραγωγούς της επαρχίας Τριφυλίας στη Μεσσηνία. Το Σάββατο 17/2 γίνεται παντριφυλιακό συλλαλητήριο για το λάδι στις 11 πμ στην πλατεία Γαργαλιάνων, το οποίο διοργανώνουν οι αγροτικοί φορείς της περιοχής, με επικεφαλής το Γεωργικό Συνεταιρισμό, τον Αγροτικό Σύλλογο και το Δημοκρατικό Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.

Την απόφαση για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου χαιρετίζουν οι συνεταιρισμοί των χωριών Καλλιθέα, Χανδρινός, Γλυφάδα και Νερόμυλος Πυλίας, οι οποίοι καλούν τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτό. Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Καταστρεφόμαστε και οδηγούμαστε βίαια στην εγκατάλειψη της παραγωγής μας. Εκεί μας οδήγησε η κατάργηση της τιμής ασφαλείας και της κρατικής συγκέντρωσης, η απελευθέρωση των εισαγωγών. Γι' αυτό παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας και συντονίζουμε τη δράση μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης μια σειρά κρίσιμων αιτημάτων με την επισήμανση «Αγωνιζόμαστε για»:

  • Μέτρα στήριξης της τιμής του λαδιού έτσι ώστε να διαμορφωθεί στις 1.000 δραχμές το κιλό.
  • Να επανέλθουν η τιμή ασφαλείας και η κρατική συγκέντρωση, να ισχύσει η κοινοτική προτίμηση και ν' απαγορευτούν οι εισαγωγές.
  • Να καταργηθούν οι ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Η επιδότηση να δίνεται με βάση την παραγόμενη ποσότητα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ