Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Λαδωμένη» υποκρισία

Το Διευθυντήριο των Βρυξελλών «ανακάλυψε» πως η εντατική καλλιέργεια της ελιάς «βλάπτει το περιβάλλον»!

Να «τρελάνει» τους ελαιοπαραγωγούς και όχι μόνο βάλθηκε το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Ενδεικτική, από αυτή την άποψη, είναι και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δημοσιοποιήθηκε χτες, στην οποία μεταξύ άλλων προβάλλεται ο ισχυρισμός πως «η εντατική καλλιέργεια ελιάς βλάπτει το περιβάλλον»!

Φαίνεται, δηλαδή, πως τα επιτελεία των Βρυξελλών, προκειμένου να στρώσουν το δρόμο για την επιβολή νέων ολέθριων μέτρων σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, εφευρίσκουν πλέον γελοίες προφάσεις για να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα. Γιατί αν τα ελαιόδεντρα ευθύνονται για περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τότε την ίδια ευθύνη φέρουν και τα έλατα...

Οπως είναι γνωστό, οι ελιές καλλιεργούνται στη Μεσόγειο εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά η ΕΕ εν έτει 2001 ανακάλυψε ότι η ελαιοκαλλιέργεια συμβάλλει στην ερημοποίηση και σπαταλάει σπάνιους υδατικούς πόρους. Και για να κάνει πιο... πειστική τη συγκεκριμένη ευρω-αυθαιρεσία, το Διευθυντήριο των Βρυξελλών προβάλλει τα συμπεράσματα δύο ερευνητικών οργανισμών: Του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Προστασία της Φύσης και την Κτηνοτροφία (με έδρα τη Βρετανία) και της Ενωσης για την Ανάλυση και τη Μεταρρύθμιση της Αγροτικής Πολιτικής (με έδρα τη Μαδρίτη).

Δεν έγινε γνωστό πάντως αν συμφωνεί και η ελληνική κυβέρνηση με αυτά τα συμπεράσματα, που προμηνύουν ακόμα χειρότερα μέτρα για τους ελαιοπαραγωγούς. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας επιχειρεί με κάθε μέσο να εμπαίξει τους ελαιοπαραγωγούς και στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Ανωμερίτης προχώρησε χτες σε νέες δηλώσεις - κοροϊδία σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΕΣΑΣΕ. Υπουργός και πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ επιχείρησαν στα λόγια να αναδείξουν το λάδι ως τον καλύτερο πρεσβευτή της αγροτικής παραγωγής στην Ευρώπη και ταυτόχρονα κατάπιαν τις καταστροφικές μεθοδεύσεις των επιτελείων των Βρυξελλών που οι ίδιοι στήριξαν και στηρίζουν σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών. Πρόκειται δηλαδή για «λαδωμένη» υποκρισία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ