Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το Μάρτη οι φοιτητικές εκλογές

Στις 28 Μάρτη θα διεξαχθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές, όπως αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ. Παράλληλα, το ΚΣ της ΕΦΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίησητου 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, που θα εκλέξει νέο Κεντρικό Συμβούλιο για την κορυφαία φοιτητική ένωση της χώρας, στις 10-13 Μάη, στο χώρο της Φοιτητικής Εστίας του Πολυτεχνείου (ΦΕΕΜΠ) στου Ζωγράφου.

Το απερχόμενο ΚΣ της ΕΦΕΕ είχε εκλεγεί από το 17ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 1995. Από τότε δεν έχει πραγματοποιηθεί άλλο συνέδριο, με αποτέλεσμα το υπάρχον κεντρικό συμβούλιο να μη νομιμοποιείται να αποφασίζει για τίποτε άλλο πέραν της διεξαγωγής εκλογών και συνεδρίου. Ετσι, με ευθύνες συγκεκριμένων παρατάξεων εδώ και τόσα χρόνια η ΕΦΕΕ παρουσιάζει μια εικόνα αδράνειας.

Ωστόσο φέτος, οι όροι που θέτονται στην απόφαση διεξαγωγής του συνεδρίου είναι τέτοιοι, που καθιστούν εφικτή την πραγματοποίησή του και πιθανή την επαναλειτουργία της ΕΦΕΕ, με καταγραμμένους στο κεντρικό της συμβούλιο τους πραγματικούς συσχετισμούς του φοιτητικού κινήματος. Πράγμα που αποκτά σημασία, αν συνυπολογίσουμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα πανεπιστήμια και το φοιτητικό κίνημα, με όλες αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ετσι, στις 28 Μάρτη οι φοιτητές θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν νέα Διοικητικά Συμβούλια στους συλλόγους τους και ταυτόχρονα θα εκλέξουν αντιπροσώπους για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Την απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ για τις εκλογές και το συνέδριο υπέγραψαν οι παρατάξεις ΠΚΣ, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, ΕΑΑΚ (πρόσκειται στο ΝΑΡ) και ΔΑΡΑΣ (πρόσκειται στο ΣΥΝ). Η παράταξη της ΠΑΣΠ δεν υπέγραψε την παραπάνω απόφαση, με τη δικαιολογία ότι δεν εξασφαλίζει τους απαραίτητους όρους για να πραγματοποιηθεί Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Είναι όμως προφανές ότι οι παρατάξεις έχουν την ευθύνη πραγματοποίησης του συνεδρίου και αν πραγματικά αυτές το θέλουν, τότε θα γίνει. Η άρνηση της ΠΑΣΠ να υπογράψει την κοινή απόφαση διεξαγωγής του Συνεδρίου οδηγεί μάλλον στο συμπέρασμα ότι η παράταξη αρνείται τη διεξαγωγή του.

  • Αργά χτες το βράδυ το ΚΣ της ΕΣΕΕ αποφάσισε να διεξαχθούν στις 28 Μάρτη και οι σπουδαστικές εκλογές, ενώ το Πανσπουδαστικό Συνέδριο θα διεξαχθεί 25-27 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ