Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καμιά δέσμευση για τη σχολική στέγη

Δεν παρουσίασε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ο υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου.

Απέφυγε τη ρητή δέσμευση για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στο Περιστέρι, ο υφυπουργός Παιδείας Φ. Πετσάλνικος, απαντώντας χθες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου.

Στην Ερώτηση έγινε αναφορά στην κινητοποίηση όλων των φορέων του Περιστερίου, με στόχο την ανέγερση νέων κτιρίων για το 10ο Λύκειο και το 11ο και 17ο Γυμνάσιο, αίτημα που διατυπώνεται εδώ και μία δεκαετία.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι στο Περιστέρι υπάρχει ανάγκη ανέγερσης σχολικών μονάδων και δίνοντας στοιχεία για τα τρία σχολεία, είπε: Για το 10ο Λύκειο έχει απαλλοτριωθεί έκταση 9.397 τ.μ. και έχει ήδη καθοριστεί η προσωρινή αποζημίωση, ενώ το υπουργείο Παιδείας ζήτησε, ήδη, από το ΠΕΧΩΔΕ το χαρακτηρισμό της έκτασης «ως σχολικού χώρου». Για το 11ο Γυμνάσιο έχει βρεθεί χώρος 4.000 τ.μ. εκτός σχεδίου πόλεως και πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες του ρυθμιστικού σχεδίου. Οσο δε για το 17ο Γυμνάσιο, έχει εκδοθεί απόφαση απαλλοτρίωσης για 5.250 τ.μ. και έχει οριστεί και η προσωρινή αποζημίωση.

Ο Φ. Πετσάλνικος αρνήθηκε να ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα περάτωσης των έργων και απλώς ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα για τα νέα κτίρια είναι διασφαλισμένα.

Ο Αντ. Σκυλλάκος υπενθύμισε τις κατά καιρούς κυβερνητικές υποσχέσεις για τη λύση του κτιριακού προβλήματος στην περιοχή, λέγοντας ότι στην αρχή έλεγαν πως το 1996 θα καθιερωθεί η πρωινή βάρδια, μετά το μετέθεσαν για το 1998 και, πρόσφατα, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι η λύση θα έρθει το 2005. Ετσι όπως το πάτε, παρατήρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τη λύση θα τη δώσει από μόνο του το δημογραφικό με τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού και τις συνακόλουθες λιγότερες ανάγκες σε αίθουσες.

Ζήτησε να υπάρξουν καθαρές λύσεις στο πρόβλημα και να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, αφού υπάρχει κίνδυνος να παρέλθουν οι ημερομηνίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των χώρων και να μη χτιστούν, τελικά, οι αίθουσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ