Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καπνοδόχος κατέρρευσε στην αυλή σχολείου

Η καπνοδόχος από την εγκατάσταση του καλοριφέρ ξεκόλλησε από τη θέση της και κατέρρευσε μέσα στον αύλειο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ασφάλεια των μικρών μαθητών. Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, το σχολείο αυτό παρουσίασε κακοτεχνίες από τότε που το σχολείο παραδόθηκε. Μετά το περιστατικό οι γονείς των μικρών μαθητών αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο και να μην αφήσουν τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα, αν δε γίνουν όλες εκείνες οι εργασίες που θα εγγυώνται την ασφάλειά τους.

Συγκεκριμένα, το σχολείο αυτό λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια. Ομως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα λόγω πολλών κακοτεχνιών. Πριν τέσσερα χρόνια ένα παράθυρο από τον 2ο όροφο του σχολείο «έφυγε» από τη θέση του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά μια μαθήτρια. Στη συνέχεια πριν δύο χρόνια ξεκόλλησε η αυλόπορτα του σχολείου, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας μητέρας.

Τώρα σειρά είχε η καπνοδόχος, η οποία έπεσε λίγα λεπτά αφού οι μαθητές είχαν μπει στις αίθουσες διδασκαλίας τους. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ζήσης Καραγιώργος, θα είχαν τραυματιστεί πολλοί μαθητές. «Το σχολείο αυτό αποτελεί πληγή. Η αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι υπεύθυνοι έχουν θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας», μας είπε ο Ζ. Καραγιώργος, επισημαίνοντας ότι σοβαρές είναι οι ευθύνες και του δήμου, που δεν ενισχύει οικονομικά τα σχολεία με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Οι γονείς δηλώνουν ότι δε θα ανοίξουν το σχολείο, αν δεν ανοίξει ο φάκελος του σχολείου και δεν ελεγχθεί το κτίριο από έμπειρη επιτροπή του ΟΣΚ από την αρχή, που θα επιβεβαιώνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας. Σήμερα, μάλιστα, θα συγκληθεί έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων με τη δημοτική αρχή, στην οποία οι γονείς θα απαιτήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ