Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε άγνοια αποδίδει τις αντιδράσεις η κυβέρνηση

Με δεδομένη τη στήριξη της κυβέρνησης στο εγχείρημα «ανωτατοποίησης» των ΤΕΙ, καθώς αυτό αποτέλεσε απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, σήμερα ο υπουργός Παιδείας συναντάται με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Ρέππας χαρακτήρισε ως αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, τις οποίες και απέδωσε σε άγνοια του περιεχομένου του. Ο Δημ. Ρέππας είπε ότι «η βασική επιλογή της κυβέρνησης είναι ορθή για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται, πλέον, οι σπουδές στα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και για το status που δημιουργείται, όσον αφορά αυτούς που σπουδάζουν στα ΤΕΙ ή διδάσκουν στα ΤΕΙ», προδιαγράφοντας έτσι την κατεύθυνση του «διαλόγου» που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας με τους αρμόδιους φορείς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με τα πτυχία των κάθε λογής «κολεγίων» που λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, τα οποία σύμφωνα με Κοινοτικό επίτροπο αποτελούν πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο. Οπως είπε, «το υφιστάμενο καθεστώς, έτσι όπως ορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, δεν κάμπτεται και δεν αλλάζει». Μάλιστα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι «έγινε μια λάθος ερώτηση σε λάθος παράγοντα της ΕΕ», αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Φρ. Μπολκεστάιν είναι επίτροπος, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, φορολογίας, τελωνείων και όχι για θέματα παιδείας. «Αρα, είπε, η προσέγγιση του θέματος έγινε σε ένα πεδίο επιχειρηματικότητας». Ωστόσο, οι δηλώσεις του επιτρόπου δεν έρχονται σε αντίθεση με τα όσα σχεδιάζονται και προωθούνται με μια σειρά ντιρεκτίβες και γενικότερες πολιτικές επιλογές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς βρίσκεται σε σύμπνοια τόσο με την οδηγία - οδοστρωτήρα 89/48 που υποβαθμίζει όλα τα πτυχία όσο και με τις προβλέψεις της «Διακήρυξης της Μπολόνια» για δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού εκπαιδευτικού χώρου, που η κυβέρνηση έχει υπογράψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ