Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΡΑΜΑ
Σε δίκη σέρνονται 45 μαθητές

Οι μαθητές σε όλη τη χώρα με μεγάλες κινητοποιήσεις πολλές φορές δήλωσαν ότι δεν πτοούνται από την επιχείρηση τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση(φωτο από παλαιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα)
Οι μαθητές σε όλη τη χώρα με μεγάλες κινητοποιήσεις πολλές φορές δήλωσαν ότι δεν πτοούνται από την επιχείρηση τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση(φωτο από παλαιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα)
Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Δράμας δικάζονται σήμερα 45 μαθητές για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβρη του 1999. Εκεί δίνεται η συνέχεια της γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης στο μαθητικό κίνημα με την ενεργοποίηση της φασιστικού τύπου Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θεσπίστηκε ακριβώς για την ποινικοποίηση του αγώνα των μαθητών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και που σήμερα μετά από σωρεία δικών από το νέο αυτό «ιδιώνυμο» έχει καταδικαστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού. Οι μαθητές που σέρνονται στα δικαστήρια ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ήταν μέλη των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων των Ενιαίων Λυκείων Δοξάτου και Προσοτσάνης και του ΤΕΕ Δοξάτου.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους μαθητές η ΕΛΜΕ Δράμας προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και καλεί καθηγητές, γονείς και μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια σήμερα στις 11 το πρωί. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Δράμας καλεί τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών και εκπαιδευτικών που εξελίσσονται σε όλη τη χώρα. Απαιτεί να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ποινικοποιούνται οι μαθητικές διεκδικήσεις. Παράλληλα, δηλώνει με σαφήνεια πως «οι μαθητές δεν είναι εγκληματίες για να σύρονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Το μόνο τους έγκλημα είναι η συμμετοχή τους μαζί με τους συμμαθητές τους σε ολόκληρη τη χώρα, στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Οι μαθητές μας αγωνίστηκαν σαν υπεύθυνα άτομα για μια καλύτερη Παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτούς και για ολόκληρη την κοινωνία».

Την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων καταδικάζει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δράμας της ΚΝΕ. «Παρά την κατακραυγή από το σύνολο του μαθητόκοσμου, από το σύνολο του ελληνικού λαού για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για το "ιδιώνυμο", εναντίον των μαθητών, η κυβέρνηση συνεχίζει στοχοπροσηλωμένη. Ο,τι αντιστέκεται, ό,τι προβάλλει μια διαφορετική άποψη, πρέπει να διώκεται, πρέπει να ποινικοποιείται, με στόχο να πνιγεί η αντίσταση της νεολαίας και του λαού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του και προειδοποιεί: «Τα δικαιώματά μας, τα όνειρά μας, δε χωράνε στα σελοφάν της ευρωπαϊκής προοπτικής των σκουπιδοΤΕνΕκέδων τους. Το δικαίωμά μας σε Δημόσιο - Δωρεάν 12χρονο σχολείο δεν πουλιέται στις συνδιαλλαγές της Μπολόνια και του Μάαστριχτ της εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ