Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ταξί 18 και 19 Γενάρη σε όλη τη χώρα

Σε 48ωρη πανελλαδική ακινητοποίηση των οχημάτων τους προχωρούν την ερχόμενη βδομάδα οι αυτοκινητιστές ταξί και αγοραίων.

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), τα ταξί θα ακινητοποιηθούν σε όλη τη χώρα από τις 5 τα ξημερώματα την ερχόμενη Τρίτη, 18 Γενάρη, μέχρι τις 5 π.μ. της μεθεπόμενης Πέμπτης. Δηλαδή, τα ταξί δε θα κυκλοφορήσουν στις 18 και 19 Γενάρη.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της ερχόμενης βδομάδας, είναι συνέχεια της προειδοποιητικής κινητοποίησης του κλάδου στις 8 Δεκέμβρη 1999, που κηρύχτηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης στην ικανοποίηση θεσμικών, οικονομικών και φορολογικών αιτημάτων των αυτοκινητιστών ταξί.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, ιεραρχώντας τα προβλήματα του κλάδου, ζητά να αποσυρθούν ορισμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών (σ.σ.: έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή), που αφορούν την αφαίρεση των πινακίδων και των αδειών ταξί για κάποιες παραβάσεις, τη χορήγηση νέων αδειών ταξί, τη συγχώνευση των εδρών σύμφωνα με το σχέδιο «Καποδίστριας» και τη θέσπιση ορίου παλαιότητας στα ταξί (απόσυρση με τη συμπλήρωση 15ετίας στην κυκλοφορία). Οι αυτοκινητιστές ταξί ζητούν επίσης: Να μην ισχύσει η αναδρομική επιβολή φόρων και τελών για μεταβιβάσεις ταξί που έγιναν στο παρελθόν και να θεσπιστούν φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση των οχημάτων. Να αναπροσαρμοστούν τα κόμιστρα, καθώς το κόστος λειτουργίας των ταξί όλο και αυξάνεται, μετά τις συνεχείς ανατιμήσεις σε καύσιμα, ανταλλακτικά, ασφαλιστικές εισφορές, ασφάλιστρα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ