Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με τεράστια προβλήματα η «επίσημη πρώτη» του νέου Εφετείου

Με πολλές γκρίνιες και τεράστια προβλήματα ξεκίνησε χτες τη λειτουργία του το νέο Εφετείο Αθηνών, που βρίσκεται πίσω από τον Αρειο Πάγο και επί των οδών Λουκάρεως και Δέγλερη.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου, να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην «επίσημη πρώτη» της λειτουργίας του νέου κτιρίου του Εφετείου Αθήνας, από παντού ακούγονταν μόνο παράπονα και δυσαρέσκειες.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Α. Ρουπακιώτης μίλησε για παραλείψεις στο κτίριο και πολλές λειτουργικές ανάγκες. Ο Α. Ρουπακιώτης είπε ότι υπάρχουν προβλήματα στις αίθουσες των δικηγόρων και πως εκδηλώθηκε μεγάλη βιασύνη για τη λειτουργία του νέου κτιρίου του Εφετείου. Αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί φέρονται δυσαρεστημένοι με τη σπουδή του υπουργού Δικαιοσύνης, να λειτουργήσει ακόμη και ανέτοιμο το νέο Εφετείο της Αθήνας. Μάλιστα, την Κυριακή το μεσημέρι, υπήρξε και διαπληκτισμός μεταξύ του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Λ. Καράμπελα και του επικεφαλής των έργων στο Εφετείο. Λίγη ώρα αργότερα μετά το διαπληκτισμό ο Λ. Καράμπελας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ οι γιατροί του απαγόρευσαν για μερικές ημέρες να εργαστεί.

Χτες, αναδιπλώθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, ο οποίος μετά τις δηλώσεις της Παρασκευής για πανέτοιμο Εφετείο, παραδέχτηκε ότι βιάστηκαν για τη λειτουργία του, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι είναι από τα καλύτερα Εφετεία στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ