Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Καλύπτει την αστυνομία ο υπουργός

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στη ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙΑΝ ΚΟΥΑΡΚ

Καμία ευθύνη δε βλέπει στην αστυνομία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με το ρόλο που αυτή έπαιξε στη σύλληψη συνδικαλιστών στον Πειραιά, όταν αυτοί έκαναν παράσταση στη διοίκηση της εταιρίας ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙΑΝ ΚΟΥΑΡΚ για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας και δέχτηκαν επίθεση από μπράβους της εργοδοσίας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην απάντησή του είπε ότι οι συνδικαλιστές κρατήθηκαν από την αστυνομία, γιατί μετά τη βάναυση επίθεση εναντίον τους έγιναν μηνύσεις από τους μπράβους και έτσι οι αστυνομικοί ήταν υποχρεωμένοι να τους κρατήσουν.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας στη συγκεκριμένη εταιρία και είπε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει κινήσει τη διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Σχετικά με τις καταγγελίες για διασυνδέσεις της εταιρίας με την αστυνομία -αφού στέλεχός της είναι ο πρώην διοικητής Ασφαλείας Αττικής- είπε ότι έγινε σχετική έρευνα στην υπηρεσία και δεν αποδείχτηκε «ψήγμα ή υποψία για τέτοιου είδους σχέσεις».

Ο Αγγ. Τζέκης τόνισε στην παρέμβασή του ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε αυθαιρεσία της αστυνομίας, αφού εκτός από τις συλλήψεις των συνδικαλιστών συνελήφθη χωρίς να έχει πάρει μέρος στα γεγονότα και το στέλεχος του ΚΚΕ Β. Ξένος, που έφθασε εκεί αργότερα.

Υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει ένα ερώτημα εάν θα πρέπει το κράτος να χρησιμοποιεί τέτοιες εταιρίες για τη φύλαξη των δημόσιων υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ