Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΑ ΣΟΥ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Νέα 48ωρη απεργία από τους ναυτεργάτες, απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των πλοιοκτητών κατά της κινητοποίησης

Συνεχίζεται για άλλες 48 ώρες η απεργία των ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Θάσου, που επρόκειτο να λήξει στις 5 το πρωί σήμερα, με απόφαση της διοίκησης της Ενωσης Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ». Η απεργία συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή αλλά και μαζική περιφρούρηση και επαγρύπνηση από μέρους των απεργών.

Η ενότητα και η αποφασιστική στάση με την οποία αντιμετώπισαν οι απεργοί ναυτεργάτες τις προκλήσεις των πλοιοκτητών και τις προσπάθειές τους να σπάσουν την απεργία, είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της μεγάλης επιτυχίας της και της αποτυχίας των προσπαθειών των εφοπλιστών να κινήσουν έστω και ένα πλοίο.

Στο μεταξύ εκδόθηκε χτες το πρωί η αναμενόμενη, με αγωνία από τους εμπλεκόμενους, ιδιαίτερα τους πλοιοκτήτες, απόφαση του δικαστηρίου της Καβάλας σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εφοπλιστών, με την οποία ζητούσαν να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Με την απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση των πλοιοκτητών και αποφάνθηκε ότι η απεργία είναι νόμιμη!

Να σημειωθεί ότι είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δικαστήριο κηρύττει νόμιμη απεργία εργαζομένων σε έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο, όπως αυτός της ακτοπλοΐας, που αποτελεί χώρο ελεγχόμενο από το πανίσχυρο και αδίστακτο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Το γεγονός αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δείξει πόσο μεγάλες και οφθαλμοφανείς είναι οι παρανομίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων από μέρους των πλοιοκτητών της γραμμής Καβάλας-Θάσου. Δείχνει ακόμα πόσο δίκιο έχει το Σωματείο ναυτικών της Θάσου που επιμένει να αγωνίζεται για το σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων και την ικανοποίηση των άλλων νόμιμων αιτημάτων του.

Παράγοντες της Ενωσης Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ» και οι απεργοί ναυτεργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τον τερματισμό της ασυδοσίας των εφοπλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ