Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Το Σάββατο το συνέδριό της

Αρχίζει το Σάββατο 17 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με την εκλογή νέας διοίκησης, το 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο. Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας γίνεται σε μια περίοδο δύσκολη για τους εργαζόμενους, όχι μόνο λόγω της κυβερνητικής αντεργατικής και αντιασφαλιστικής πολιτικής που πλήττει το σύνολο των εργατοϋπαλλήλων, αλλά και λόγω των ειδικότερων διεργασιών του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στο κλάδο του Φαρμάκου.

Ενδεικτικά, σημαντικά είναι τα προβλήματα από την επέκταση των πολυεθνικών στον κλάδο και τη συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής. Πρόσφατα, εκδηλώθηκε η ανατροπή των ωραρίων εργασίας των εργαζομένων στις φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη, ενώ γενικότερο είναι και το πρόβλημα με το ωράριο εργασίας σε πολλές βιομηχανίες.

Η μέχρι τώρα δράση της Ομοσπονδίας χαρακτηρίστηκε από την ταξική της κατεύθυνση. Σκοπός της απερχόμενης διοίκησής της είναι να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων, από την οποία θα επιβεβαιωθεί ταυτόχρονα και η πορεία της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ