Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
Καθυστερούν οι συνταξιοδοτήσεις από τον ΟΓΑ

Ο δήμαρχος καταγγέλλει καθυστερήσεις 10 - 12 μηνών στις συνταξιοδοτήσεις από τον ΟΓΑ

Σοβαρές είναι οι καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ και, μάλιστα, σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Αυτό επιβεβαιώθηκε και ύστερα από την επίσκεψη του δημάρχου Μανταμάδου της Λέσβου Δ. Καρατζιτζή στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς και φορείς, ο δήμαρχος αναφέρει ότι απαιτούνται 10 - 12 μήνες για την καταβολή της σύνταξης από τη μέρα υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, όταν στο παρελθόν χρειάζονταν το πολύ 5 - 6 μήνες. «Επιβάλλεται - σημειώνεται - η επίσπευση όλων των διαδικασιών για την άμεση καταβολή της σύνταξης». Μάλιστα, όπως αναφέρει, όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι τέλος Ιούνη του 2000, καταχωρούνται στους υπολογιστές αυτήν την περίοδο.

Επίσης, επειδή πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα καταβολής των καθυστερούμενων εισφορών του Κλάδου Πρόσθετης Ασφάλισης μέχρι 31-12 -1999, εκκρεμεί η συνταξιοδότησή τους, είτε πρόκειται για σύνταξη λόγω ορίου ηλικίας ή αναπηρίας. Ο Δ. Καρατζιτζής υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται σχετική ρύθμιση των εισφορών, γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Επιπλέον ο δήμαρχος τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν και τα παρακάτω μέτρα: «Να δοθεί λύση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί μετά τις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, με την αφαίρεση του δικαιώματος συνταγογράφησης από τους αγροτικούς γιατρούς, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα μεγάλο βήμα προς την παραπέρα υποβάθμιση της Υγειονομικής Περίθαλψης. Πρέπει να ειδοποιούνται εγγράφως οι ασφαλισμένοι για τις εκκρεμότητές τους, λόγω της δυσκολίας στην επικοινωνία μεταξύ των ανταποκριτών και των κεντρικών γραφείων. Να ιδρυθεί γραφείο του ΟΓΑ κατά νομό με αυξημένες αρμοδιότητες». Ο δήμαρχος δηλώνει την κάθετη αντίθεση στη φημολογούμενη κατάργηση του σημερινού συστήματος εξυπηρέτησης των αγροτών με τον περιορισμό των ανταποκριτών του ΟΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ