Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 400 εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους καθώς προς κλείσιμο οδεύει το εργοστάσιο χάλυβα «Τhamesteel» στο Κεντ της Αγγλίας, από την ιδιοκτήτρια σαουδαραβική εταιρεία «Al-Tuwairqi Group». Πρόκειται για ένα ισχυρό χτύπημα για την πόλη του Κεντ που μαστίζεται από την ανεργία, αλλά και συνολικά τους εργαζόμενους μετά το κλείσιμο της αλυσίδας ρούχων «Peacocks» τον περασμένο μήνα.

TOKIO.-- Αγνοείται από χτες το πρωί η τύχη πέντε εργαζομένων ηλικίας από 38 έως 61 ετών, που δούλευαν σε υποθαλάσσια σήραγγα στο διυλιστήριο της πόλης Μιζουσίμα στην επαρχία Οκαγιάμα έπειτα από την κατάρρευση μέρους της σήραγγας.

ΧΑΡΤΟΥΜ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Απελευθερώθηκαν χτες 29 Κινέζοι εργάτες που είχαν απαχθεί στις 28 Γενάρη από αντάρτες της οργάνωσης «SPLM-N» σε πόλη της πολιτείας Νότιο Κορντοφάν. Οι εργάτες παραδόθηκαν σε εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και από εκεί μεταφέρθηκαν στην κινέζικη πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

ΛΑΧΟΡΗ.-- Τους 17 έφτασαν χτες οι νεκροί από την κατάρρευση εργοστασίου στη Λαχόρη του Πακιστάν, μετά από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου, που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν ανεύρεση επιζώντων, καθώς στα συντρίμμια υπολογίζεται ότι έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ