Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΧΟΙΝΙΑ
Συνάντηση με αρχαιολόγους ζητά ο Βενιζέλος

Συνάντηση με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Αρχαιολογικής Εταιρείας ζήτησε χτες ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος για το θέμα της κατασκευής του κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά. Η συνάντηση θα γίνει αύριο Τετάρτη 22 του Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, συλλόγων και φορέων για τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου, η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να ανατρέψει τα επιστημονικά δεδομένα και να αποδείξει ότι δε θα συντελεστεί οικολογική αλλά και ιστορική καταστροφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προπαγάνδα της εστιάζεται στο απίστευτο επιχείρημα ότι δεν έγινε ακριβώς εκεί η μάχη του Μαραθώνα, αλλά σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ζακ Ρογκ στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή. Ταυτόχρονα, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες καθώς και τα στελέχη της «Αθήνα 2004» κάνουν λόγο για αναβάθμιση του τοπίου με τα έργα που θα γίνουν, αν και περιβαλλοντικοί φορείς μιλούν για μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή και για σημαντική ζημιά στη Μακαρία Πηγή, από την οποία θα αντλούνται ύδατα για την τροφοδότηση του Κωπηλατοδρομίου.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι με πρωτοβουλία τεσσάρων περιβαλλοντικών οργανώσεων έχουν συλλεγεί μέχρι στιγμής, πάνω από 11.000 υπογραφές κατά της κατασκευής του Κωπηλατοδρομίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ