Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος κατά τη διάρκεια έκτρωσης

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο Τετάρτη ζήτησαν και πήραν οι δύο γιατροί που θεωρούνται υπεύθυνοι για το θάνατο νεαρής γυναίκας κατά τη διάρκεια απόξεσης σε ιδιωτικό ιατρείο στη Δράμα.

Ο χειρουργός - γυναικολόγος, Νίκος Φωτιάδης, 42 χρόνων και ο αναισθησιολόγος, Θόδωρος Νικολακόπουλος, 47 χρόνων, οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μετά από μήνυση για ανθρωποκτονία που κατέθεσαν εναντίον τους οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας από την Πρώτη Σερρών.

Η Θεόκλεια Ντάλια, 24 χρόνων, ήταν μητέρα δύο παιδιών. Αποφάσισε όμως, μαζί με το σύζυγό της, να προχωρήσει σε τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης. Ετσι απευθύνθηκε στον συγκεκριμένο γυναικολόγο που αντί να τη στείλει σε οργανωμένο νοσοκομείο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επέμβαση στο ιατρείο του και μάλιστα την Κυριακή. Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η άτυχη γυναίκα πέθανε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η σορός της έχει μεταφερθεί στο Γενικό νοσοκομείο Σερρών για νεκροψία.

Οπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο αναισθησιολόγος ήταν γιατρός του ΕΣΥ, γεγονός που πέραν των ποινικών κυρώσεων, σημαίνει ο Θ. Νικολακόπουλος θα αντιμετωπίσει και διοικητικές κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ