Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη για ίσες υπηρεσίες υγείας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Με γνώμονα την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό που δεν παζαρεύεται και με στόχο την ενεργοποίηση κάθε πολίτη για την απόκρουση της επίθεσης της κυβέρνησης στην υγεία και με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και μεταναστών στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων του ΚΚΕ, περιοχής Πατησίων, για την υγεία και το ασφαλιστικό.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γ. Νάνος, γραμματέας της Αχτίδας Υγείας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που δρομολογεί η κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα της υγείας. «Η υγεία, είπε, μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος για όσους έχουν χρήματα. Σε όσους δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν, θα παρέχονται στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης, προνοιακού χαρακτήρα, ενώ τα κενά του δημόσιου τομέα θα έρχεται να τα καλύψει ο ιδιωτικός. Τα μέτρα που παίρνονται στον τομέα της υγείας δεν είναι επιμέρους, πρόκειται για μια ριζική ανατροπή του δημόσιου συστήματος».

«Το ΚΚΕ πιστεύει ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν παζαρεύεται, δεν είναι εμπόρευμα, είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να παρέχεται δωρεάν χωρίς διακρίσεις σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας», τόνισε ο Γ. Νάνος για καταλήξει πως η πάλη για την υγεία συνδέεται άμεσα με την πάλη για λαϊκή οικονομία.

Στην επίθεση της κυβέρνησης στον τομέα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Τα δικαιώματα που η εργατική τάξη κατέκτησε με αγώνες βρίσκονται στο στόχαστρο των καπιταλιστικών κυβερνήσεων. Στόχος τους είναι η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών και η μετακύληση του κόστους της κοινωνικής ασφάλισης στους εργαζόμενους, στον ίδιο τον ασφαλισμένο», υπογράμμισε. Οπως ανέφερε, στη χώρα μας προωθείται το τριφασικό σύστημα ασφάλισης, που εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ, και το οποίο προβλέπει για τα λαϊκά στρώματα - που δε θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν υπηρεσίες από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες - συντάξεις πείνας.

«Στις αρνητικές εξελίξεις στον τομέα του φαρμάκου, με την κατάργηση ουσιαστικά της Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας, η οποία έχει περιοριστεί ουσιαστικά στο ρόλο του εισαγωγέα, και την κυριαρχία των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, που ελέγχουν την έρευνα, παραγωγή και διακίνηση των φαρμάκων, με μοναδικό στόχο το κέρδος», αναφέρθηκε ο Γ. Καβαλάρης, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Γ. Ακρίβος, διευθυντής Ειδικού Σχολείου, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες των αλλαγών στην παιδεία και ειδικότερα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και ο Π. Φουσέκης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος αναφέρθηκε στα εργατικά ατυχήματα και την υγιεινή στους χώρους εργασίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι Συλλόγων Μεταναστών. Στο χαιρετισμό του ο Μοχάμεντ Χασάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Οργανώσεων Ελλάδας, αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες κάτω απ' τις οποίες ζουν και εργάζονται πολλές φορές οι μετανάστες στη χώρα μας - κατάσταση η οποία επιδεινώνεται με τους νέους νόμους της κυβέρνησης για την υγεία και το μεταναστευτικό - και τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των μεταναστών από κοινού με τους Ελληνες εργαζόμενους, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ