Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΤΡΟΛΑ»
Παραπλανά και το επενδυτικό κοινό

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων

Σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας περί εισαγωγής εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγιναν κατά την έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου της «ΠΕΤΡΟΛΑ», με σκοπό να παραπλανηθεί το επενδυτικό κοινό. Αυτό επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ σε αίτηση - υπόμνημα που κατέθεσαν χτες στο ΔΣ του Χρηματιστηρίου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας παράλληλα την ανάκληση των εγκρίσεων του Ενημερωτικού Δελτίου και της δημόσιας εγγραφής και την αναστολή της διαδικασίας της δημόσιας εγγραφής.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα αναφέρουν:

  • Δεν έχει δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση άδειας επεκτάσεων στην ΠΕΤΡΟΛΑ κατά παρέκκλιση του ΠΔ 84/84, όπως αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο, με συνέπεια να παραπλανάται το επενδυτικό κοινό.
  • Είναι παράνομη η έγκριση και η κυκλοφορία των αγγελιών, ανακοινώσεων, αφισών και διαφημίσεων της «ΠΕΤΡΟΛΑ» επειδή αναφέρεται ότι η επένδυση των 260 δισ. δρχ. διενεργείται για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ενώ αυτά είναι γεγονότα αβέβαια που εξαρτώνται από πολυάριθμες άδειες που απαιτείται να εκδοθούν (π.χ., άδεια εγκατάστασης κατά παρέκκλιση του 84/84, προέγκριση χωροθέτησης, έγκριση περιβαλλοντικών όρων, άδεια για την αντιμετώπιση ατυχημάτων μεγάλης έκτασης, άδεια διάθεσης κοινών και επικίνδυνων αποβλήτων, άδεια εγκατάστασης του Ν. 2516/97, άδεια λειτουργίας κλπ.). Η έκδοση των αδειών αυτών δεν είναι καθόλου βέβαιη, αλλά ακόμη και αν εκδοθούν θα προσβληθούν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης.

«Οι ως άνω παραβάσεις - τονίζει η Επιτροπή Αγώνα - είναι εξαιρετικά σημαντικές, παραπλανούν το επενδυτικό κοινό και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν εκ των υστέρων, δηλαδή την έγκριση και κυκλοφορία του Ενημερωτικού Δελτίου και την έναρξη της δημόσιας εγγραφής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ